• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 04 Temmuz 2021 17:24

Başaran: Milletin üzerine zamlar çöktü

Başaran: Milletin üzerine zamlar çöktü
İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Finike ve Kumluca’da esnaf ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, son gelen zamlarla birlikte geçim sıkıntısı yaşayan vatandaşın belinin iyice büküldüğünü, iğneden ipliğe gelecek zamların esnafı da kara ka

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, iktidarın bir yandan enflasyonla mücadele mesajı verip, bir yandan da enflasyonu daha da arttıracak adımlar attığına dikkat çekti. 

İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya’nın da katıldığı Finike ve Kumluca ziyaretleri sonrasında konuşan Başkan Başaran, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile bir gün önce Fiyat İstikrarı Komitesi kurup, aynı gün elektrik, doğalgaz ve süt ürünlerine zam yapılmasına tepki gösterdi.

KAMUNUN FATURASI VATANDAŞA

Elektrik ve akaryakıta gelen zamların tüm sektörlere yansıyacağına dikkat çeken Başkan Başaran, “Elektriğe yüzde 15, doğalgazda konut tarifesine yüzde 12, sanayi abone tarifesine yüzde 20 zam yapıldı. Elektrik faturaları ortalama 50, doğalgaz faturaları ise 100 lira artacak. LPG bugün yüzde 8.5, süt ürünlerine yüzde 15 zamlandı. Son zamlarla birlikte 3,5 yıl içerisinde elektriğe yüzde 122 oranında zam yapılmış oldu. Sarayın masrafı yine halka yansıdı. Esnaflarımızın en büyük şikayetlerinin başında elektrik geliyor. ‘Yetmez’ deyip yine zam yaptılar” diye konuştu. 

KAYA: TÜRKİYE SON 10 SENEDE HOŞNUTSUZLUĞUN EN ÇOK ARTTIĞI ÜLKE 

Finike ve Kumluca programına katılan İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya, esnafın ekonomik sıkıntılardan ve ödenemeyen kredilerden dert yandığını söyledi.  Esnaf ve Pazar ziyaretlerinin ardından konuşan Kaya, “İyi Parti olarak mevcut sorunların  tespitini yaparak çözüm yollarımızı vatandaşlarımızla paylaşıyoruz ve iktidara geldiğimizde ülkemizi düzlüğe çıkartmak için bütün reçetelerimiz hazır. Türkiye’nin diğer gelişmekte olan ülkelerle kıyasladığımızda son 10 sene içinde hoşnutsuzluğun en fazla arttığı ülke olduğunu görüyoruz. Bu durum da gösteriyor ki Türkiye bir an önce ilk seçimlerde bu sistem ve yönetim anlayışından ülkemiz kurtulmalıdır. Politika üretme ve uygulama vasfını yitirmiş bir bürokrasi ve beraberinde de buna yol açan devlet yönetme anlayışı bugün yaşadığımız birçok sorunun kaynağıdır. İyi Parti olarak iflasın esiğinde olan esnafımızla, hak ettiği değeri alamayan çiftçilerimizin dertlerini dinlemeye devam edeceğiz. Sanayici ve tüccarımızla görüşüp partimizin çözüm önerilerini anlatacağız” diye konuştu.

KÖLEOĞLU’NA ZİYARET

İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran,İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkan Yardımcısı Aykut Kaya ve İl Teşkilatı ile birlikte esnaf gezisine başlamadan önce Kumluca Belediye Başkanı Mustafa Köleoğlu’nu ziyaret etti. Ziyaretin ardından esnafları gezen Başkan Başaran, “Partimize katılımlar her geçen gün artıyor. Bugün Kumluca ve Finike ilçelerimizde de İyi Parti ailesine katılan arkadaşlarımız olacak. Biz halktan hiçbir zaman kopmadık, uzak durmadık. Herkes koltuklarında otururken, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, il il, ilçe ilçe esnaflarımızı gezerek sorunlarına ortak oldu. Hatta esnaf temsilcilerini de Milletin Kürsüsü’ne çıkararak Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.