• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 16 Nisan 2021 13:19

Başaran: Turizm Biterse, İflaslar Peş Peşe Gelir

Başaran: Turizm Biterse, İflaslar Peş Peşe Gelir
İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Kovid-19 salgınının gölgesinde başlayan ve kısıtlamalar yüzünden mağdur olan turizmciler ile turizm çalışanlarının yine mağdur edildiğini söyledi.

İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Kovid-19 salgınının gölgesinde başlayan ve kısıtlamalar yüzünden mağdur olan turizmciler ile turizm çalışanlarının yine mağdur edildiğini söyledi. Başaran, “Antalya’da turizm ile birlikte başlayacak sıkıntılar, büyük iflasları da beraberinde getirecektir.

Turizm firmalarına ve sezonun açılmasını dört gözle bekleyen milyonlarca çalışanın AKP hükümetinin başarısızlıkları sonucu tekrar sıkıntılı günler yaşayacağını ifade eden İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “Ülkeyi dünya aleme rezil ettiniz. Böyle olunca turizm de biter, küçük esnaf da biter, iki gün sonra diğer sektörlerde de aynı sıkıntılar yaşanır” diye konuştu.

Türkiye'nin 2020 sezonunun ardından turizmde 2021'i de kaybetmesinin telafisi olmayan büyük kayıplar ortaya çıkaracağına dikkat çeken İyi Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, “AKP hükümetinin yanlış ve anlamsız politikaları yüzünden ülkemiz geçtiğimiz sezonun ardından 2021 turizm sezonunu da kaybetme ile karşı karşıya. Turizm firmalarına ve sezonla birlikte ekmek bekleyen milyonlarca çalışanımızı, turizme bel bağlayan esnafımızı görmezden gelemezsiniz. Özellikle kentimizde turizm ile birlikte başlayacak sıkıntılar, büyük iflasları da beraberinde getirecektir. Ekonomik olarak zor günler geçiren ülkemiz, maalesef bunu kaldıracak durumda değil” dedi.

TÜRKİYE’DE TATİL HİÇ BU KADAR UCUZ OLMADI

Avrupa’da asgari ücretle çalışan bir vatandaşın, Türkiye’de 5 yıldızlı otelde 15 gün tatil yapabiliyor olmasının üzücü bir durum olduğunu söyleyen Başkan Başaran, “Üzülerek söylüyorum ki, Türkiye'de tatil yapmak hiç bu kadar ucuz olmamıştı. Buna rağmen Türkiye'nin dünya turizminden aldığı pay değişmiyorsa, bu düpedüz başarısızlıktır. Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in de dediği gibi ‘Ülkenizde demokrasi yoksa, turizm de olmaz. Ülkenizde adalet yoksa, turizm de olmaz. Ülkenizde huzur yoksa, turizm de olmaz. İstanbul Sözleşmesi'nden çıkıp Türkiye’yi dünya aleme rezil ederseniz, turizm de rezil olur” diye konuştu.

KISA ÇALIŞMA ÖDENEĞİ UZATILMALI

Kısıtlamalar ve uçuşların yasaklanması ile birlikte özellikle turizm sektöründe ciddi sıkıntıların yaşandığına vurgu yapan Başkan Başaran, “AKP Hükümetinin kısa çalışma ödeneğini 31 Aralık 2021'e kadar uzatıp, sicil affını çıkarması gerekmektedir. Düşük faizli kredi desteklerinden sektörün tamamının düşük faizli kredilerden faydalanması sağlanmalı ve turizm sektörü özelinde mücbir sebep ilan edilmelidir. İş yapamaz hale gelen esnaflarımıza kolaylık sağlanması, bir nebze olsun rahatlamaları için kurumlar vergisi gelir vergisi ve SGK borçlarını 2021 sonuna ertelenmelidir. Orta ölçekli firmalara, özellikle bu dönemde çok zorluk yaşayan acentalara desteklerin adil ve eşit olarak dağıtımını sağlanıp, genel KDV indirimi 2021 sonuna kadar uzatılmalıdır. Öte yandan turizm sektörüne ait kredileri bir yıl faizsiz olarak ertelenerek, turizmcilere destek olunmalıdır” dedi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.