• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 09 Ekim 2023 10:48

Basit önlemler kazayı önlüyor

Basit önlemler kazayı önlüyor

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, trafik kazalarını önlemek için alınması gereken tedbirler tekrar gündeme geldi.

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Sekreteri Ünal Ayvazoğlu, sürücüler ve trafik kullanıcıları için kış aylarında güvenliği artıracak önlemler hakkında bilgi verdi.

“Hız limitlerine uyun” diyen Ayvazoğlu, “Karlı veya buzlu yollarda hız sınırlarına uygun şekilde seyir halinde olun. Daha düşük hız, fren mesafesini azaltır ve ani durma ihtimalini önler. Kış lastikleri, kaymayı ve yol tutuşunu artırarak güvenliği artırır. Bu nedenle, kış aylarında kış lastikleri kullanmak önemlidir. Frenler, farlar, silecekler ve diğer önemli parçaların düzenli bakımını yaptırın. Görüşünüzü sağlamak için sileceklerinizi değiştirin.  Sisli havalarda sis lambalarını kullanın ve sisli hava koşullarında hızınızı azaltın. Karlı yollarda araçta kar kazıma malzemesi bulundurun” ifadelerine yer verdi.

 

Uyarılarına devam eden Ayvazoğlu şöyle konuştu: “Özellikle yağmurlu veya karlı havalarda önünüzdeki araca güvenli bir takip mesafesi bırakın. Bu, ani frenlemeleri önlemenize yardımcı olur. Aracınızda battaniye, el feneri, sıcak içecekler gibi acil durum malzemeleri bulundurun. Uzun süre yolda kalmamanız için önlemler alın. Her zaman trafik kurallarına uyun ve diğer sürücülere saygı gösterin. Özellikle sollama ve dönüşler sırasında dikkatli olun.”

Trafik Kazalarını Önleme Derneği Genel Sekreteri Ünal Ayvazoğlu, bu tedbirlerin trafik kazalarını önlemede önemli bir rol oynayabileceğini vurgulayarak sürücülerin ve trafik kullanıcılarının kış aylarında daha dikkatli ve hazırlıklı olmalarını önerdi. Ayvazoğlu, bu tedbirlerin trafik güvenliğini artırarak herkesin sağlığını korumaya yardımcı olabileceğini belirtti.

Haber: Yalçın KÜÇÜK