• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 02 Eylül 2024 10:49

Başkan Alkan sert çıktı

Başkan Alkan sert çıktı

Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Alkan, Martı TAG’ın kurucusu Oğuz Alper Öktem’in taksicilere yönelik sosyal medya paylaşımlarına sert bir şekilde karşılık verdi. Alkan, sektörlerine yönelik nefret ve tehdit içeren söylemlere sessiz kalmalarının mümkün olmadığını vurgulayarak, toplumu kutuplaştıran, şiddet ve nefret dili içeren açıklamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

"Nefret Diline Karşı Sessiz Kalmayacağız"

Alkan, yaptığı açıklamada Antalya Şoförler Odası olarak, mesleklerine yönelik bu tür tehditlerle mücadele etmeye kararlı olduklarını ifade etti. “Yasalara saygılı, dürüst ve hakkaniyetli bir ticaretin savunucusuyuz. Bu tür tehditlerle sektördeki haksız rekabeti örtbas edemezsiniz. Bir kişinin kendi çıkarları uğruna meslektaşlarımızı hedef gösterip tehdit dilini kullanması, ne hukuki ne de etik olarak kabul edilebilir,” dedi.

Korsan Taşımacılık Eleştirisi

Oğuz Alper Öktem’in paylaşımlarında kullanılan dile tepki gösteren Alkan, korsan taşımacılığı yasal hale getirmeye çalışırken tehditler savurmanın, toplumun huzurunu bozmak ve esnafı sindirmeye çalışmanın kimseye fayda sağlamayacağını belirtti. Alkan, “Bizler, mesleğimizi onurla sürdürmeye ve hakkımızı yasal yollarla aramaya kararlılıkla devam edeceğiz,” diyerek kararlılık mesajı verdi.

Yetkililere Çağrı

Açıklamasında, yasalara aykırı eylem ve söylemler karşısında tüm yetkilileri göreve davet eden Alkan, Antalya Şoförler Odası olarak her zaman esnafın yanında olacaklarını ve haklarını korumak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. “Bu vesileyle, tüm yetkilileri, yasalara aykırı eylem ve söylemler karşısında gerekeni yapmaya davet ediyoruz. Antalya Şoförler Odası olarak, her zaman esnafımızın yanında olacak ve haklarımızı koruyacağız,” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK