• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 22 Mayıs 2020 16:10

Başkan Böcek, 3’üncü Etap Raylı Sistem Çalışmalarını İnceledi

Başkan Böcek, 3’üncü Etap Raylı Sistem Çalışmalarını İnceledi
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Meltem Bulvarı üzerinde devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek,  3. Etap Raylı Sistem Projesi kapsamında Meltem Bulvarı üzerinde devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde inceledi.  Devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Başkan Böcek, Meltem etabındaki çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını belirtti.

 

Varsak’ı Otogar, Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi ile şehir merkezine bağlayacak Büyükşehir Belediyesi 3’üncü Etap Raylı Sistem Projesinde çalışmalar aralıksız devam ediyor. Dumlupınar Bulvarı üzerindeki katlı kavşağın hizmete girmesinin ardından Meltem-Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi etabında başlayan çalışmalar sürüyor.  Meltem etabında alt yapı ve deplase çalışmaları gerçekleştiriliyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 3. Etap Raylı Sistem’in Meltem etabında devam eden alt yapı çalışmalarını yerinde inceleyerek yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Başkan Böcek Meltem etabındaki çalışmaların 2 ay içinde tamamlanacağını açıkladı.

560 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI

Antalya'nın 19 ilçesi 913 mahallesinde Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Başkan Böcek, Meltem Mahallesi’nde süren raylı sistem çalışmaları hakkında şunları söyledi, “Burası Antalyamızın en özel ve büyük mahallesidir. Buranın bir tarafında stadyum bir tarafında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi var. Göreve geldiğimiz gün itibariyle Kepez'den buraya kadar 3. Etap Raylı Sistemle ilgili çalışmalarımızı hızla devam ettirdik. Bugüne kadar 560 milyon TL harcama yaptık.”

KAVŞAK 7 HAZİRAN’DA AÇILIYOR

7 Haziran’da Akdeniz Üniversitesi için son derece önemli olan kavşağın açılacağını söyleyen Başkan Böcek, “Üst geçidi yaptık açıldı. 7 Haziran’da da kavşağı tamamlıyoruz. 2 ay içerisinde de inşallah Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar olan bölümü tamamlamış olacağız. Bir taraftan da aynı zamanda Antalya'mızın en büyük mahallelerinden olan Meltem'de hem kanalizasyonla ilgili hem de su giderleriyle ilgili eksikleri bu fırsatta yenilemiş olduk” dedi.

VATANDAŞLARDAN ÖZÜR DİLEDİ

Yüklenici firmaya ve çalışanlara teşekkür eden Başkan Böcek, “Bu zorlu pandemi sürecinde tabi ki bazı zorluklarımız var. Her zorluğa karşı burada yapılması gerekenleri hızla yapıyoruz. Vatandaşlarımıza rahatsızlık verdik. Bu rahatsızlıktan dolayı vatandaşlarımızdan özür diliyoruz. Bu hizmetler yapılmazsa Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kadar gelemeyiz. Antalyamızın en büyük ilçesi olan Kepez bölgesinden vatandaşlarımız raylı sistemle Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanemize kadar gelecekler” diye konuştu.  

YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK

Otogar girişinde yer alan Gar İstasyonu’nun 28 metre aşağıda olduğunu da vurgulayan Başkan Böcek, Otogar etabının da 6 ay içerisinde tamamlanacağını ve vatandaşların her bölgeden hafif raylı sitemle otogara ulaşmış olacağını ifade etti. Başkan Böcek Meltem'deki çalışmaların bu yıl sonunda kadar tamamlanacağını belirterek, yüklenici firmanın bunun için gece gündüz çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

 

Başkan Böcek incelemesinin ardından Meltem Bulvarı üzerindeki taksici esnafını ziyaret ederek sohbet etti. Başkan Böcek esnafın Ramazan Bayramını da kutladı. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.