• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 07 Mart 2021 15:10

Başkan Böcek'ten Kadınlar Günü Kutlaması

Başkan Böcek'ten Kadınlar Günü Kutlaması
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde yaptığı açıklamada "Hayatımızın her anında yanımızda olduğunu hissettiren, fedakarlığı, üretkenliği, sevgiyi, şefkati temsil eden değerli kadınlarımızın 8 Mart
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde yaptığı açıklamada "Hayatımızın her anında yanımızda olduğunu hissettiren, fedakarlığı, üretkenliği, sevgiyi, şefkati temsil eden değerli kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun" dedi.

Başkan Böcek açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

8 Mart, bugün bile dünyanın pek çok yerinde kadınların eşitlik, hak ve adalet özlemlerini dile getirdiği bir gün olarak kutlanırken, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk kadınını her zaman takdir etmiş ve onlara hak ettiği değeri vermiştir.

 

“Kadınlarını geri bırakan toplum, geri kalmaya mahkumdur” diyen Atatürk, sosyal ve ekonomik konular başta olmak üzere kadınların her alanda daha iyi yerlerde olmasını sağlayacak uygulamaları hayata geçirmiştir. Kadınlara erkekler ile eşit hakları tanıyacak olan düzenlemeler büyük bir hızla gerçekleştirilmiş, eğitimde, iş hayatında, siyasette kadınlara fırsat eşitliği sağlanmıştır.

 

Seçme ve seçilme hakkı başta olmak üzere pek çok konuda batılı ülkelerden bile önce önemli kazanımlar elde eden Türk kadınının bugün geldiğimiz noktada toplumdaki yeri ve önemini tartışıyor olmamız son derece üzücüdür. Toplumun yarısını temsil eden kadınlarımız şiddete ve ayrımcılığa maruz kalıyor, cinsiyet eşitsizliği kadınlarımızın sosyal ve ekonomik kazanımlarını kaybetmelerine neden oluyor.

 

Kadınlarımızın daha güvenli, özgür, eşit bir dünyada yaşaması için çalışmaya ve kadınlarımızla birlikte üretip, birlikte yönetmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle hayatımıza değer katan tüm emektar ve fedakar kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutlar, huzur, barış, mutluluk dolu, sağlıklı güzel günler dilerim.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.