• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 06 Ocak 2021 23:57

Başkan Demir: Erken Seçim Kapıda

Başkan Demir: Erken Seçim Kapıda
AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesini değerlendiren Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Türkiye tarihinin en bilinemez koalisyonu ile karşı karşıyayız. Erdoğan'ı neye mecbur ettiklerini

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin görüşmesini değerlendiren Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Türkiye tarihinin en bilinemez koalisyonu ile karşı karşıyayız. Erdoğan'ı neye mecbur ettiklerini bilmiyoruz, ülkenin kaderi böyle çizilemez" dedi.

İki liderin geçmişte birbirlerine yönelik ağır suçlamalarına dikkat çeken Başkan Demir, "Acaba o eski ilişki mi gerçek, yoksa şimdi mi rüyadalar? Yoksa bu ilişki gerçek, o mu rüyaydı? Ben bugünkü ilişkinin rüya olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Pandemi sürecini ekonomik açıdan az hasarla atlatan ülkelerin, sosyal adaleti uygulayan ülkeler olduğuna işaret eden İl Başkanı Demir, Türkiye'nin ise 1990'lara, hatta 70'lere dönüş tablosu sergilediğini ifade etti. Beytullah Demir, "Ülkeyi yönetenlerin mantığı itibariyle Türkiye geçen yüzyılda yaşıyor" dedi.

GÜVEN KRİZİ Mİ VAR?

Türk tarihinin en bilinemez koalisyonu ile karşı karşıya olunduğunu dile getiren Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, “Bahçeli ile Erdoğan bir araya gelerek ülkeyle ilgili neler konuştu bilmiyoruz. 2001 yılında Bülent Ecevit, Mesut Yılmaz, Bahçeli, üçü bir araya gelirdi ve Türkiye'nin kaderi çizilirdi. Sonra nereye geldiğimiz belli.Nasıl bir koalisyon ile karşı karşıya kaldık, Erdoğan'ı neye mecbur ettiklerini bilmiyoruz. Açıklama da yapılmıyor. Ama ülkenin kaderi böyle çizilemez. Ülke böyle bir demokrasi anlayışı ile yönetilemez. Bugün bana "Ülkede en büyük kriz nedir?' diye sorsanız "Güven krizi var" derim” şeklinde konuştu.

KAPIYA KELEPÇE KABUL EDİLEMEZ

Boğaziçi Üniversitesi’nde yaşanan olaylara da değinen Demir, “Hem ülkemizin güneydoğu ve doğusunda Kürt vatandaşlarımıza yönelik yapılanlarda hem başörtüsüyle ilgili ifadelerde hem de Boğaziçi Üniversitesi'nin kapısının kapatılmasında geriye gidişi gördük. Pandemi şartlarında bazı önlemler alabilirsin ama bir üniversitenin kapısına kelepçe takılmasını kabul edemeyiz” açıklamasında bulundu.

ERKEN SEÇİM KAPIDA

Erken seçimin her ne kadar AKP tarafından kabul edilmese de kapıda olduğuna işaret eden İl Başkanı Beytullah Demir şunları söyledi: “Cumhurbaşkanı sistemi ile yürümüyor. Türkiye seçim psikolojisine girmiştir. Ne zaman bir seçim olursa Gelecek Partisi olarak hazır olacağız. 2,5 yıllık iktidar performansı ve gelinen noktaya baktığımızda Cumhur İttifakı kırılganlığına baktığımda bu iktidarın 5 yılını doldurması ekonomik, siyasi, psikolojik olarak çok zor.2021'de seçim olma ihtimali yüksektir. Alandan aldığımız bilgiler, olabilecek herhangi bir seçimin en güçlü partisi biz olacağız. Dip dalgayı görüyoruz, o dip dalga "Gelecek Partisi" diyor.”

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.