• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 11 Ekim 2023 10:57

Başkandan karaborsa iddiası

Başkandan karaborsa iddiası

Antalya Emlakçılar, Oto Galericileri ve İş Takipçileri Odası Başkanı İsmail Çağlar, otomobil fiyatlarının artışının nedeninin ilan siteleri ve büyük firmalar olduğunu iddia ederek bu konuda Bakanlıkların denetleme yapması gerektiğini belirtti.

ALT FİRMALARA FATURA MI EDİLDİ?

Çağlar, “Göreve geldiğimiz ilk günden bu güne kadar araç fiyatlarının artma sebebini ilan siteleri ve büyük firmalar olduğunu, bunların denetlenmesi gerektiğini Bakanlıklara, sosyal medyada, televizyonlarda, gazetelerde dile getirdik. Şükürler olsun, bu gün geldiğimiz durumda Ticaret Bakanlığımız önerilerimiz sonucu denetlemeleri başlattı ve birçok tedbir aldı. Kendilerine tüm esnaflarımız adına teşekkür ediyorum. Türkiye’de otomobil uzmanlarının birdenbire ortaya çıkmış olabileceğini sorguluyorum. Sıfır araçların 15-20 günde Türkiye’ye fazlasıyla giriş yapmış olabileceğini söylüyorlar. Ancak fiyatlar düşmeye başladı. Ne kadar otomobil uzmanı türedi de sıfır araçlar sınıra yığılarak bekliyordu da Türkiye’ye giriş yaptılar? Yoksa Türkiye’de stok yapılarak, millete yok denilerek alt firmalara fatura edilerek karaborsacılık mı yapıldı?” şeklinde sordu.

Başkan Çağlar, “Bakanlık 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasını getirdiğinde ellerinde kalan faturalı sıfır araçları satamayınca denetlemeler noterler aracılığıyla artırılınca ellerinde kalan araçları ne yapacaklarını şaşırdılar mı da fiyatlar dengeye girdi? Bu arada sıfır araç satanlar, 6 ay ve 6 bin kilometre sınırlamasını kaldırmak için çalışmalar yapıyorlar” dedi.

Çağlar, otomobil fiyatlarındaki dalgalanmaların nedenlerini sorgulayarak, denetlemelerin etkisiyle fiyatların dengeye girmeye başladığını belirtti.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK