• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 05 Ağustos 2020 14:16

Bayram dopingi

Bayram dopingi
“Bayramda kısıtlamalar arttırılsın” tartışmalarıyla Kurban Bayramı’na giren Antalya’da 4 buçuk günlük tatilin yüzleri güldürdüğü gözlendi.

“Bayramda kısıtlamalar arttırılsın” tartışmalarıyla Kurban Bayramı’na giren Antalya’da 4 buçuk günlük tatilin yüzleri güldürdüğü gözlendi.

 4 buçuk günlük Kurban Bayramı dün sona erdi.  Antalya tatil süresince ağırlıklı yerli ve olmak üzere turist akınına uğradı. Yaşanan bayram yoğunluğu hem turizmcileri hem esnafı memnun etti.

 Otellerde yoğunluk yaşandı

Ramazan Bayramı’nda korona virüs salgını nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edilence hem esnaf  hem turizmciler büyük ekonomik kayba uğradı. CUmhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kurban Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması olmayacağını duyurmasıyla turizm sektörü bir an da hareketlendi. Pandemi süresince şehir dışına çıkamayan ve evlerinde kalmak zorunda kalan binlerce insan bayram tatili için rotalarını Antalya’ya çevirdi. Özellikle Adrasan, Olympos, Kaş gibi adreslerde bulunan ve birkaç ailenin tatil yapmasına imkan sağlayan bungalov, villa ve kiralık daireler büyük ilgi gördü. Sahil bandında bulunan 5 yıldızlı oteller de bayram yoğunluğundan nasibini alırken merkezde bulunan onlarca esnaf da bayram bereketini yaşadı.  5 yıldızlı tesislerde pandemi

nedeniyle yabancı müşteri sayısında düşüş yaşansa da yerli turist yoğunluğu her bayram Antalya otellerini dolduran Rusları aratmadı.

Yerliler yaylaları tercih etti

Kurban Bayramı’nda havaların aşırı sıcak ve nemli olması Antalyalıları yaylara yöneltti. Her yıl bayram dolayısıyla turistlik tesisleri tercih eden Antalyalıların bu yıl adresleri yaylalar oldu. Korkuteli, Kumluca, Elmalı, Kaş, Alanya hattında bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla ekstra bir yoğunluk olduğu gözlendi. Yaylalarda oluşan yoğunluk ilçe esnaflarını da memnun etti. Taleplere yetişmek konusunda zorluk yaşamadıklarını belirten esnaflar, uzun süredir bu denli büyük bir yoğunluk yaşamadıklarını belirterek bayramın bereketiyle geldiğini ifade ettiler.  İlçe nüfusuna göre ödenek alan ve sınırlı imkanlara sahip olan belediyelerse vatandaşlara kesintisiz ve eksiksiz hizmet sunmak adına 7/24 sahada yer aldı. Birçok yayla merkezinde belediyelerce korana virüsle ilgili hoparlörlerden yapılan uyarılar da dikkat çekti. 

 Esnafa can suyu oldu

Bayram sadece turizmcileri ve yayla merkezlerindeki esnafları sevindirmedi. Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan ve kısa süre once kısıtlamaların kaldırıldığı birçok sektör esnafı da bayramla güldü. Cumhurbaşkanı’nın bayramda sokağa çıkma yasağı olmayacağını açıklamasıyla birlikte bayramın tatlı telaşının başladığını belirten onlarca esnaf, arife gününe kadar yoğunluk yaşadıklarını dile getirdiler. Bu yıl pandemi nedeniyle geçmiş bayramı aradıklarını dile getiren esnaflar, bayram tatilinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmemesinin kendilerine can suyu olduğunu söylediler.

Mehmet ÖZCAN

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.