• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 05 Ocak 2021 11:41

Beytullah Demir: 50+1'i Sağlamak İmkansız

Beytullah Demir: 50+1'i Sağlamak İmkansız
Gelecek Partisi’nin kuruluşunun ardından Türkiye’de 1 yılda 23 partinin siyaset sahnesine katıldığına işaret eden Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, bu tabloda ilk turda 50+1’i sağlamanın imkansız olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi’nin kuruluşunun ardından Türkiye’de 1 yılda 23 partinin siyaset sahnesine katıldığına işaret eden Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir, bu tabloda ilk turda 50+1’i sağlamanın imkansız olduğunu söyledi.

Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir iktidarın reform söyleminde iç ve dış gelişmelerin etkisini anlattı, Gelecek Partisi’nin kurulmasıyla ortaya çıkan siyasi iklim değişikliğine dikkat çekti.

“Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem” modelini, muhalefet blokunda olası ittifak, iş birliği modellerini ve erken seçim ihtimalini değerlendiren Başkan Demir, reform söyleminde ABD ve AB Başta olmak üzere dış gelişmelerin etkisini, “Konjonktürel dalgaların üstünde sörf yapma” niyeti olarak nitelendirdi.

Gelecek Partisi’nin kuruluşunun ardından Türkiye’de 1 yılda 23 partinin siyaset sahnesine katıldığına işaret eden İl Başkanı Beytullah Demir, bu tabloda ilk turda 50+1’i sağlamanın imkansız olduğunu söyledi. Başkan Demir parlamenter sistem önerisiyle ilgili de, “Sistemin işlemediğini Cumhurbaşkanı görüyor. Daha önemlisi Cumhurbaşkanının artık tek bir niyeti var, bir şekilde iktidara tutunmak. Zamanla bu sistemin, 50+1’in kendisini tutsak ettiğini görecek. Eminim bir müddet sonra Cumhurbaşkanı alternatif arayışına girmek zorunda kalacak” dedi.

2021 Yılının reform yılı olarak ilan edildiğine işaret eden Gelecek Partisi Antalya İl Başkanı Beytullah Demir şunları söyledi: “İktidarın ne reform yapma kapasitesi ne niyeti ne de samimiyeti vardır. Yeni bir iktidar olsanız inandırabilirsiniz. 18 yıllık iktidarın sonrasında, özellikle son 4 yılda, daha yakın olarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin 2.5 yılında bu sistemin mükemmel işlediğini, bir sıkıntı yaşanmadığını, ekonomide uçuşa geçtiğimizi söyleyeceksiniz ve sonra bir gün kalkıp reform gündeminden bahsedeceksiniz! Marksist bir kavram kullanmak gerekirse son dönemde reform söylemi bu yolla “kitleleri uyuşturan bir afyon” niteliğine döndü. Var olan rahatsızlıklardan mustarip kitlelere onu unutturmak için “şimdi bir reform yapacağız ve sihirli bir el değecek, sonra düzelecek…” Cumhurbaşkanı reform kavramını en çok 2017 referandumunda kullandı. Öyle bir sistem gelecek ki Türkiye uçacak, faizler sıfıra inecekti. O reform söylemini o kadar kuvvetli kullandıktan sonra şimdi geldiği yerde aynı sistemin yol açtığı sorunları kabullenmeden bir reform gündeminden bahsetmenin niyeti reform değil kitleleri bir dönem daha uyutarak yani beklentiye sokarak  iktidarını sürdürmek.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.