• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 28 Mayıs 2020 00:17

Bi Sen Eksiktin!..

Bi Sen Eksiktin!..
Koronavirüs, çekirge istilası, şimdi de katil arı! Bir ilimizde daha ortaya çıktılar

Kestane ağaçlarının tomurcuklarına yerleşerek, çiçek açmasını engelleyen gal arısı, Yalova ve Bursa'dan sonra Düzce'de de görüldü. 'Katil arı' olarak adlandırılan gal arısı, özellikle kestane üretimi yapan köylülerle birlikte kestane balı üreten arıcıların korkulu rüyası haline geldi.

Düzce'de kestane üreticileri arasında 'katil arı' olarak adlandırılan, ana vatanı Çin olan kestane gal arısı, Düzce'de de görülmeye başlandı. Gal arısı, arıcıları endişelendiriyor.

ÜRETİCİLERİN KORKULU RÜYASI HALİNE GELDİ

Ana vatanı Çin olan ve Türkiye'de ilk olarak Yalova ile Bursa bölgesinde ortaya çıkan gal arısı, kestane ağaçlarının tomurcuklarına yerleşerek, çiçek açmasını engelliyor. Zamanla bu zararlı arılar, ağaçların kurumasına da neden oluyor. Son dönemde Düzce'de de görülmeye başlanan gal arısı, özellikle kestane üretimi yapan köylülerle birlikte kestane balı üreten arıcıların da korkulu rüyası haline geldi.



Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.