BİLGİNİN SAKLAMA KABI

  • SUR YAPIIIIIII

Hepimiz çok iyi biliriz ki saklama kabı, içine konulan gıda kadar önemlidir. Eğer gıdanın özelliğinin bozulmaması düşünülüyorsa malzemeyi koymuş olduğunuz saklama kabının o gıdayı bozmayacak özellikte olması gerekmektedir.Tek misalle şu ana kadar söylediklerimi açıklamaya çalışayım.Kalayı atmış bakır kabın içerisine konulmuş olan gıda mutlaka bakır oksit ile bozulmuş olacaktır.Böylece bakır oksit ile zehirlenen bu gıdayı yiyen, içen her kim olursa zehirlenecektir.Elinizdeki gıdanın ne kadar güzel, ne kadar besleyici veya ne kadar faydalı olduğu kadar o gıda nimetininsaklandığı ve servis edildiği kapta, kullanıcı için veya ikram edilenler için o kadarönemlidir.

Evet, gelelim konunun özüne; bilgide büyük bir nimettir.Bilgi, sahibini yücelteceğiveya zarar vereceği gibi o bilgi ile veya bilginin ürünüyle muhatap olanların tümünü de etkileyecektir.Hani Allah(cc) ilmi isteyene verir denilirya, bilgiyi istemenin önemli olduğu kadar, onun konulduğu saklama kabı ve servis edilme şartları da çok önemlidir.Nasıl ki gıdalarımızı bozuk bir kaba koyduğumuzda sahibine ve ondan istifade edenlere zarar veriyorsa, bilgininde konulup servis edildiği kap çok önemlidir.

Bize ulaşan bilgilere göre şeytanın meleklere ders verecek bilgiye sahip olduğundan bahsedilir. Peki bu denli bilgili olan birisi, o bilgiyi nasıl olurda hem kendisine hem de etrafındakilere zarar verecek şekilde kullanır hiç düşündük mü? Evet,bilgidekibir,  enaniyet, zulüm gibi zararlı saklama kabına koyanların eline geçerse hem sahibine hem de insanlığa zararlı olacaktır. İşte Allah(cc), bilgiyi isteyene vermesindeki imtihan burada saklıdır.

Eğer o bilgi, Adalet, güzel ahlak,feraset, sadakat ve şükür gibi güzellikler içeren saklama kabında olursa, o bilgi, hem sahibini hem deo bilgiyle muhatap olanları yüceltecektir.

Konuyu şöylece özetleyebiliriz.Bilgi şeytan’ınve şeytanın dostlarının eline geçince hem kendisinin felaketine hem de düşmanı olduğunu zannettiği insanlığın felaketine yol açtığı ortadadır. Oysa aynı bilgi Hz. Adem ile başlayan ve erdemliler olarak değerlendireceğimiz güzel insanların eline geçince, insanların ve insanlığınhuzuruna,refahına,dünya ve ahiretmutluluğuna yol açtığını görmekteyiz.

Günümüzdeki insanlığın imtihanını belki şimdi daha iyi anlıyoruz. Bilgiyi kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyenlerin,heva ve heveslerini ilahlaştıranların elindeki bilgi, insanlığın felaketi olduğunu görmekteyiz.Geçmişteki insanların bize örnek olması için,‘’onlara bakmazmısınız sizden ne kadar daha ileriydiler''şeklinde bizi uyaran Allah (cc),aslında bazı alanlarda bizlerden teknik açıdan ileri olduğunu fark edebildiğimiz toplumların yok olduklarını anlatmaktadır. Her dönemde olduğu gibihırs,gurur, kibir kabındaki bilgi, bu dönemde de insanlığın felaketine yol açacağı ortadadır.

Yanlış saklama kabına sahip olan insanların eliylenükleer ve biyolojik silahlar üreten insanlık,şimdide çözebildiği kadarıyla DNA sarmalı, yaratılış inceliği ve ürettiği virüslerle insanlığı kendi istediği şekle sokmanın derdinde olduğunu gözlemliyoruz.Oysa mutlak Yaratıcıyı ve o Yaratıcının her şeyi yoktan var ettiğini unutaninsanoğlu, Allah’ın(cc)koyduğu kuralları ve yarattıklarını kullanarakAllah’a(cc) baş kaldırmanın yolunu aramaktadır.

Uzaya gönderilen milyonlarca uydudan çıkan frekanslar o bölgedeki meteorların yörüngesini değiştirecekve gökten alevlerin insanlığın başına düşeceği günler yakındır.Bu hal bana,gelecekten haber almak için yukarı çıkmaya çalışan şeytanların ateşle kovalandığını hatırlatmaktadır. Elindeki bilgiyi insanlığın menfaatinden ziyade kendi çıkarları doğrultusunda kullanmak isteyen vekendi Rab'lıklarını ispat etmeye çalışan insanların karşısında dik duramayan bizleri de etkileyeceğinden emin olmalıyız.

Alemlerin Rabbi olan Allah (cc) bizlere verdiği ilimle kendi sırlarını keşfettiğimiz de, kendine asi olmayan işler yapmamızı ve insanlığa faydalı olmamızı nasip etsin.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.