• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 16 Eylül 2020 11:57

Bir Yanda Toroslar Diğer Yanda Yemyeşil Vadiler

Bir Yanda Toroslar Diğer Yanda Yemyeşil Vadiler
Atay uslu, kemer-tekirova-kumluca bölünmüş yol çalışmasını yerinde inceledi.
Ak Parti Antalya Milletvekili ve TBMM Akdeniz-Pa Komisyonu Başkanı Atay Uslu Tekirova-Kumluca-Finike bölünmüş yol çalışmalarını inceledi, Karayolları Bölge Müdür vekili İbrahim Yaşar ve teknik heyetten çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Teknik yetkililer,  Heyete, Kemer-Tekirova /Kumluca-Finike arasında bölünmüş yol çalışmalarına 150 iş makinesi ve 300’den fazla teknik ekiple hızla devam ettiklerini anlattılar.

KEMER-TEKİROVA-KUMLUCA YOLUNU 2022’YE KADAR TAMAMLANACAK.

BATI ANTALYA’DA BÖLĞNMÜŞ YOL ÇALIŞMALARINA HIZ VERİLDİ.

Antalya Milletvekili Atay Uslu açıklamalarının devamında şunları söyledi: “Yaklaşık toplam uzunluğu 40 km olan Kemer-Tekirova-Kumluca bölünmüş yol çalışmalarında fiziksel gerçekleşme oranı %60’a ulaşmış durumda. Bölge ciddi bir heyelan bölgesi, heyelan ıslahları yapılıyor.  Tabi yol yapım ekibini en çok zorlayan konulardan bir tanesi bu heyelanlar. Bölgeye yaklaşık olarak 80.600 metre yani 80 km fore kazık çakılması çalışmaları, projenin önemli hususlarından bir tanesi.  Özellikle yolun Ulupınar civarı suyun bol olduğu, çok yumuşak zemin. Yol adeta zemine çakılan beton kazıkların üzerinde ilerliyor. Kemer-Tekirova-Kumluca yolunu 2022’ye kadar tamamlamayı planlıyoruz. Yol tamamlanınca toplam maliyeti 500 milyon TL’yi yani eski parayla 500 trilyonu bulacak.

BİR YANDA TOROSLAR DİĞER YANDA YEMYEŞİL VADİLER

Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Antalya’nın tüm projelerini Ak Parti Antalya Milletvekilleri olarak takip ettiklerini anlatarak, yol üzerinde bulunan Phaselis Tüneli’nde de çalışmaların devam ettiğini ve yolla beraber trafiğe açılacağı müjdesini verdi.

Atay Uslu verdiği demecin devamında şunları ifade etti: “Proje tamamlandığında Kaş-Demre-Finike-Kumluca ilçelerimizin Antalya’ya ulaşımı hem rahatlayacak hem konforu artacak hem de hızlanacak. Bu yol seyri güzel bir yol, bir tarafta deniz diğer tarafta da dağlar. Tekirova’dan sonra ise bir tarafta Toroslar diğer tarafta derin vadiler ve yeşillikler. Bu yol çalışmasını ilk günden bugüne takip eden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na, Antalya Milletvekillerimize, İl başkanımız Ethem Taş’a teşekkür ederiz. Batı Antalya bölünmüş yol projesine her daim destek veren Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Adil Karaismailoğlu’na ve özellikle Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’a şükranlarımızı arz ederiz”

İncelemelere ve bilgilendirme toplantısına Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ile birlikte, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Erol Uysal, Finike İlçe Başkanı Osman Aladağ, Demre İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı ve Kaş İlçe Başkanı Okay Bilgin, bölge şöförler odası temsilcileri katıldılar.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.