Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve 19 ilçede kullanılan, çalı, ağaç ve örtücü bitki türlerinin üretimi çelikleme yöntemiyle serada yapılıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, merkez ve 19 ilçede kullanılan, çalı, ağaç ve örtücü bitki türlerinin üretimi çelikleme yöntemiyle serada yapılıyor. Yılda 600 bine yakın çok yıllık bitki üretimi yapan Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 6 milyon liralık tasarruf sağlıyor.
Antalya Büyükşehir Belediyesi, sürdürülebilir tarım teknikleri ve çevre dostu üretim tekniklerinden yararlanarak, alanlarda kullanılan bitkilerin budama atıklarından yeni bitki üretimi yapıyor. Gürsu Hizmet Biriminde bulunan 6 bin 500 metrekarelik serada yılda 600 bin adet çok yıllık bitkilerin üretimi yapılıyor.
BUDAMA ATIKLARI FİDAN OLUYOR
25 bin metrekare alana sahip fidanlıkta da yöreye uygun ağaç türlerinin üretimi yine budama atıkları ve tohumla yapılıyor. Yapılan budamalarla ağaçların ve çalı grubu bitkilerin bakımını yaparken budama artıklarını da değerlendirerek yeni bitki eldesi sağlanıyor. Yapılan üretimlerle yılda yaklaşık 6 milyon liralık tasarruf sağlanıyor. Çelikler perlite dikilerek köklenmeleri sağlanıyor.
ÜRETİMİ YAPILAN BİTKİLER
Köklenme aşamasından sonra tüplere dikilen bitkiler gerekli büyüklüğü ulaştıklarında ise Antalyadaki park, bahçe ve refüjlere dikiliyor. Fidanlıkta çoğunlukla çalı grubundan kartopu, ruelya, alev çalısı, irisina, alternanthera, bahçe külü,çıtır taflan, yer örtücü grubundan zebrina, orman sarmaşığı, gynura, fare kulağı, kurakçıl bitkilerden cycas, kaktüs, sukulent,tıbbi aromatik bitkilerden ise santolin, lavanta, biberiye üretimi yapılıyor.