• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 15 Ekim 2024 14:24

Bozkurt krizi tırmanıyor

Bozkurt krizi tırmanıyor

A Milli Futbol Takımı oyuncusu Merih Demiral’ın Avusturya maçında yaptığı bozkurt işareti yaptığı fotoğrafın otobüsten sökülmeden seferlere çıkamayacağı yönündeki karara İYİ Parti Antalya İl Başkanı Ali Adnan Kaya’dan tepki geldi.

TÜRK MİLLETİNİN İŞARETİDİR

Antalya’da toplu taşıma hizmeti veren 07 AU 0336 plakalı halk otobüsünün üzerindeki Merih Demiral’ın yaptığı Bozkurt işaretinin siyasi bir simge olmadığını söyleyen Başkan Kaya, “Yaptığımız görüşmeye göre toplu taşıma araçlarının arkasındaki reklamların kaldırılması yönünde Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bir kararı olduğunu öğrendik. Ancak A Milli Takım oyuncumuz Merih Demiral’ın yaptığı Bozkurt işareti bir reklam değildir. Yani alınan karar ile bir ilgisi yoktur. Karar siyasi ise alınan kararı kınıyoruz. Türk’ün dünyadaki beynelmilel işareti Bozkurt işaretidir. Bozkurt işareti siyasi olmaktan çıkmış ve milletin bir işareti haline gelmiştir.  Bozkurt işareti Türklüğün simgesidir, siyasi bir simge değildir. Bu amaçla söktürülmesi söz konusu ise bizler de bu kararın karşısındayız. Söz konusu görseli reklam ile hiçbir alakası yok. Araç sahibinin ya da şoförün gönlünden gelen birşey. Türk bayrağı ve bozkurt işareti Türk milletinin en büyük işaretleridir. Bozkurt işareti yapıştırılmasında rahatsız edici bir durum yok. Siyasi amaçla görseli kaldırılması isteniyor ise bir açıklama bekliyoruz ” ifadelerine yer verdi.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.