• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 30 Kasım 2023 12:54

Burada ekmek 4,5 TL

Burada ekmek 4,5 TL

Temmuz ayında yapılan zam ile birlikte Antalya'da 210 gram ekmek 7,5 liradan satılırken Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı EKDAĞ tarafından üretilen ekmek ise 4,5 liradan satılıyor. 

GÜNLÜK 120 BİN EKMEK KAPASİTELİ

Dar gelirli vatandaşları ekmek alırken tercih ettiği Halk Ekmek büfelerinde zaman zaman kuyruklar oluşurken EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökçe, "Ülkemizin içerisinde bulunduğu ekonomik durum ortada. Bizlerin görevi halkımıza ucuz ekmek satabilmek. Şu anda günlük 30 bin ekmek üretiyoruz. Fabrikamızın günlük 120 bin ekmek üretme kapasitesi var. Talep olması durumunda üretimimizi arttırabiliriz" ifadelerini kullandı.

UCUZ EKMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Antalya'da bulunan 100 Halk Ekmek büfesi ile ucuz ekmeği vatandaşlara ulaştırmak için çalıştıklarını dile getiren Hasan Gökçe, "Daha önce ne yazık ki fabrikamız yoktu ve başka bir firma ile yapılan sözleşme vardı. Belediyemiz bu firma üzerinden alım yapmakta idi. Ancak Antalya Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Muhittin Böcek'in talimatı ile birlikte Antalyamıza Halk Ekmek fabrikamızı kazandırdık.  Antalyalılara ucuz ekmek yetirmek için elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

EKMEĞE ULAŞIM ZOR OLMAMALI

Vatandaşın geçim sıkıntısına düştüğü bir dönemde asgari ücret ile çalışan bir kişinin evini geçindirmekte hatta ekmek dahi almakta zorlanmaya başladığına dikkat çeken Gökçe, "Antalya'da şu anda ekmek 7,5 liradan satılırken Halk Ekmek büfelerimizde ekmeği 4,5 liradan satıyoruz. Çünkü bizler halktan yanayız, halkçı belediye olarak sorumluluklarımızın bilincindeyiz" açıklamasında bulundu. 

SON TEKNOLOJİ İLE ÜRETİM

2006 yılında özelleştirilen Halk Ekmek Fabrikası'nın vatandaşa uygun fiyatlı ekmek vermemesi nedeniyle Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin kendi öz kaynakları ile fabrikanın üç ay gibi bir sürede tamamlanarak hizmete girdiğine işaret eden EKDAĞ Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Gökçe, "1000 metrekare kapalı alana sahip fabrikamız tüm standartlara uygun. Son teknoloji cihazlara sahip. Fabrika 120 bin ekmek üretecek kapasitede. Büyükşehir Belediye Başkanımız Muhittin Böcek'in de büyük önem verdiği bir proje idi Halk Ekmek Fabrikası. Halkın ucuz ekmeğe ulaşabilmesi adına çalışmalarımıza devam ediyoruz" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK