• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 19 Ekim 2021 10:25

Büyük buluşma Ankara’da gerçekleşti

Büyük buluşma Ankara’da gerçekleşti
Birlik Haber-Sen tarafından düzenlenen 6. Büyük Türkiye Buluşması ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının yoğun bir katılım ile gerçekleştiğini söyleyen Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, toplantıda 2022-2023 yıllarını kapsayan 6.

Birlik Haber-Sen tarafından düzenlenen 6. Büyük Türkiye Buluşması ve Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısının yoğun bir katılım ile gerçekleştiğini söyleyen Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, toplantıda 2022-2023 yıllarını kapsayan 6. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin ayrıntılarının konuşulduğunu söyledi.

Karaca, Büyük Türkiye Buluşmasına Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak, Genel Sekreteri Gürbüz İnaltekin, Genel Başkan Yardımcıları Evren Akpınar, Recep Dağtekin, Selçuk Erdem, Cengiz Şişman ve Nihat Gezer, Şube Başkanları, İl Başkanları ve çok sayıda İşyeri Temsilcisinin katılımına sahne olduğunu kaydetti.

HAYALİNİ KURDUĞUMUZ GÜNLERDEYİZ

Toplantıyı değerlendiren Başkan Karaca, “Birlik Haber-Sen ve Memur-Sen olarak sadece bir düşünce ve emek hareketi olmanın yanında, yanlışa karşı, doğruya yoldaş olanların kalesi olduk. Anayasal zemini olmadan kurulup faaliyet yürüttüğümüz zamanlardan, Toplu sözleşmesiz emek mücadelesi verdiğimiz yıllardan, ele avuca sığmazken küçücük bir odaya sığdığımız günlerden, bugün toplu sözleşmeli günlere, mülkiyeti kendimize ait mekânlara, binlerce kişilik toplantı salonlarına, kamu görevlilerimizi ve sizlere temsil noktasında, Genel Merkezimizle ve teşkilatımız ile birlikte hayalini kurduğumuz imkânlara ulaştık. Artık Memur-Sen sendikal örgütlenme içerisinde uluslararası bir marka haline geldik” dedi.

ÜMMETİN, MİLLETİN VE TÜRKİYE’NİN YANINDAYIZ

Mitat Karaca, “Biz, dün olduğu gibi bugün de; ümmetin, milletin, Türkiye’nin yanında duruyoruz. “Millete hizmet, hakka hizmet” fikrinin yanında yürüyoruz. Köhne ve karanlık geçmişi değil, aydınlık geleceği temsil edenleri yoldaş ediniyoruz. Bizimle aynı ufka, aynı geleceğe bakan, aynı istikamette yol alanlarla yürümeye devam ediyoruz. Yeni Türkiye’nin dinamik gücü olmaya devam edeceğiz. Bilinmelidir ki, Memur-Sen artık emek mücadelesinin kalbidir” şeklinde konuştu.

TARİHİ BAŞARIYA İMZA ATTIK

6. Dönem Toplu Sözleşme’nin detaylarını ve hazırlık aşamalarından bahseden Birlik Haber-Sen Antalya Şube Başkanı Mitat Karaca, imza aşamasına gelene kadar yaşanılanların ayrıntılarını iletti. Mutabakatla sonuçlanmasının sürecin kamu çalışanları adına iyi yönetildiğini dile getiren Karaca, hizmet kolu içerisinde 23 kazanım ve genelden elde ettikleriyle birlikte 41 kazanımla iletişim hizmet kolu tarihine imza atmış olduklarını vurguladı. Konuşmasına Toplu Sözleşme kazanımlarını açıklayarak devam eden Başkan Karaca, elde edilen kazanımları tek tek açıkladı ve hizmet kolu çalışanlarına sağlanacak olan mali değerlerini sundu.

SADECE ÜYELERİMİZİ DÜŞÜNMEDİK

Şube Başkanı Mitat Karaca, sendikalıların alacağı toplu sözleşme ikramiyesi ve hizmet kollarındaki kazanımlarla birlikte yüzde 40’a varan artışlar sağlandığını hatırlatarak sendikalı olmanın kıymet kazandığını söyledi. Karaca, kamu görevlileri sendikacılığında yasa değişikliğine ihtiyaç duyulduğunu ve dayanışma aidatı sisteminin gelmesi gerektiğini belirterek “Biz toplu sözleşme masasına oturduğumuzda yalnızca kendi üyelerimizin değil sendika üyesi olmayanlarla birlikte 6 milyon insanın sorumluluğu sırtımıza yükleniyor. Bu toplu sözleşmede daha önce olduğu gibi bayram ikramiyesi ve seyyanen zam istedik. Kamu işvereni heyetindeki maliye bürokratları ellerinde hesap makinasıyla geliyorlar. İstediğimiz rakamı 6 milyon ile çarpıp ‘bunu veremeyiz’ diyorlar. Oysa yalnızca kendi üyemizden sorumlu olsak ve dayanışma aidatı sistemi olsa bu teklifi kazanıma dönüştürmek daha mümkün olacak” diye konuştu.

YASAL DÜZENLEMELER GEREKLİ

Toplu Sözleşme hakkının kamu görevlileri için büyük bir fırsat olduğunu ancak mevcut haliyle 4688 Sayılı Kanun’un yükü kaldıramadığını ifade eden Başkan Karaca,“Sendikal alanda daha iyisi, daha doğrusu ve daha adili için 4688 sayılı Kanunun değişmesine, doğru hükümler içermesine ihtiyaç var. Masada, hem temsilde hem pazarlık sürecinde hem de taraflar arasında adalet sağlanmalı. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu’nun yapısı, işverenin hâkim olmasına değil kurulun gerçekten hakem olmasına göre şekillenmeli evrensel ilkelere ve sendikal hakların gereklerine uygun kurallar olmalı ve toplu sözleşmenin kapsamı geniş tutulmalı.  Yetkili sendikaya dayanışma aidatı verilmesi gündeme alınmalı, yasaya konulmalı. Eğer bunları gerçekleştirebilirsek, sendikal zemini ve dolayısıyla demokrasimizi başka bir faza taşımış oluruz” açıklamasında bulundu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.