Çölyak hastalarına glutensiz gıda yardımı ilçelerde devam ediyor
8 yaşındaki Seda glutensiz gıdalarını teslim aldı
Antalya Büyükşehir Belediyesinin sadece glutensiz gıda tüketmek zorunda olan çölyak hastalarına yönelik gıda yardımı devam ediyor. Manavgat, Döşemealtı, Elmalıda glütensiz gıda tüketmek zorunda vatandaşlaraglutensiz un, makarna ve bisküviden oluşan gıda yardımı yapıldı. Manavgatta Çölyak hastası 8 yaşındaki Seda Karaya glutensiz gıdaları teslim edildi.
Antalya Büyükşehir Belediyesi sosyal belediyecilik kapsamında özel beslenme gereksinimi duyan Çölyak hastalarına gıda desteğine devam ediyor. Ömür boyu glutensiz gıdalarla beslenmek zorunda olan çölyak hastalarının sesine kulak veren Büyükşehir Belediyesi glutensiz un, makarna ve bisküviden oluşan gıda yardımını sahiplerine ücretsiz ulaştırıyor.Manavgatta 8 yaşındaki Çölyak hastası Seda Karanın glutensiz gıdaları annesi Vesile Karaya teslim edildi.
HAYATIMIZ KIZIMIN BESLENMESİ ÜZERİNE KURULU
Manavgat Hizmet Birimi ekipleri tarafından Vesile Karanın evine teslim edilen glutensiz ürünler 8 yaşındaki Sedanın beslenmesine büyük katkı sağlıyor. Kızına 2 yaşında Çölyak hastalığı teşhisi konduğunu, bu nedenle 6 yıldır diyet yaptıklarını belirten Vesile Kara,hayatlarını kızının sağlıklı beslenmesi üzerine kurduklarını söyledi.
BELEDİYEYE TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Çalışan bir anne olarak zor zamanlar yaşadığını belirten Vesile Kara, kızının glutensiz gıdayı tüketirken gözündeki ışıltı ve sevincin kendisine büyük mutluluk verdiğini belirtti. Kızının yiyebileceği besin maddelerinin kısıtlı olduğunu ve temin etmekte zorluk yaşadıklarını belirten Vesile Kara, Bize bu konuda destek veren Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz dedi. Öte yandan yine Manavgatta Çölyak hastası olan Adem Turana da glutensiz ürünleri teslim edildi.
DÖŞEMEALTINDA İKİ VATANDAŞA GIDALARI TESLİM EDİLDİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü tarafından Döşemealtında sosyal incelemesi yapılan ve gıdalarda bulunan gluten maddesine karşı alerjisi ve perhizi bulunan, Yeşilbayır ve Yeniköy mahallelerinde ikamet eden 2 vatandaşa gıda paketleri teslim edildi.
ELMALIDA ÇÖLYAK HASTASINA GIDA DESTEĞİ
Antalya Büyükşehir Belediyesi Elmalı ilçesinde de çölyak hastalarına desteğini sürdürüyor. Büyükşehir ekipleri Elmalı'nın Gündoğan Mahallesinde babasını yıllar önce kaybeden ve annesiyle birlikte yaşayan yüzde elli engelli 25 yaşındaki Emine Savaşa umut oldu. Maddi imkansızlıklar nedeniyle glutensiz gıda almakta güçlük çeken aileye Antalya Büyükşehir Belediyesi destek oldu.
BAŞVURULAR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE
Hizmetten yararlanmak isteyen ihtiyaç sahibi çölyak hastalarının Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına sağlık raporu ile başvuru yapması gerekiyor. Glutensiz gıda yardımı hakkında bilgi almak isteyenler ise Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığında görevli sosyal servis uzmanlarına 249 54 28 numaralı telefondan ulaşabilir.