• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 28 Ağustos 2024 12:32

Çadırda süren hayat

 Çadırda süren hayat

Tam 12 çocuk sahibi olan Hasan Çamoğlu (46) ve ailesi yaşamını Lara sahilindeki çadırda sürdürmeye çalışıyor. 12 çocuktan 2’si yanında olan Hasan Çamoğlu devletin verdiği bin 900 lira ile ailesine bakmaya çalışıyor. Çamoğlu simit ve mendil satarak gelir elde etmeye çalışıyor.

BÜYÜK UMUTLARLA GELMİŞLERDİ

Karabük’ten Antalya’ya büyük umutlarla gelen Çamoğlu ailesi için işler yolunda gitmedi. Yaklaşık 3 sene önce geldikleri Antalya’da sokakta kalan Çamoğlu ailesi çareyi sahilde çadırda yaşamakta buldu. 2’si erkek 10’u kız olan çocuklarından 4’ünü evlendiren baba Hasan Çamoğlu, 6 çocuğunu da Karabük’teki kayınvalidesinin köydeki evlerinde kaldığını aktardı. 

ÇADIRDA HAYATA TUTUNMAYA ÇALIŞIYORLAR

İki kez evlilik yapan Hasan Çamoğlu ilk eşinden 10 ikinci eşinden 2 çocuk sahibi olurken ikinci eşinden ayrıldıktan sonra 10 çocuğunun annesi Ayşe Çamoğlu ile yeniden barıştı. 3 Yaşındaki Ali Kıvanç ve 5 yaşındaki Nefes isimli çocukları ile birlikte Lara sahilinde çadırda yaşam mücadelesini sürdüren Hasan Çamoğlu, çalışabileceği bir iş ve başlarını sokabilecek bir ev istiyor.

KIZININ BİRİSİ LÖSEMİ HASTASI

13 Yaşındaki kızları Medine’nin de Lösemi hastası olduğunu dile getiren baba Hasan Çamoğlu, kızının düzenli olarak kontrollere gittiğini belirtirken Medine’nin Karabük’teki kayınvalidesinin yanında olduğunu söyledi. 3 Sene önce Antalya’ya Karabük’ten büyük umutlarla geldikten sonra Erenköy Mahallesi’nde de bir ev bulduklarını ve çalışarak hayata tutunmaya çalıştıklarını dile getiren Hasan Çamoğlu, belli bir süre sonra yine işsiz kaldığını sonrasında da evin kentsel dönüşüm kapsamında yıkılacağı için evren de çıkmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

GECELERİ UYUMUYOR, NÖBET TUTUYOR

Devletten bin 900 lira destek aldıklarını arada da yine bin 500 lira devletten destek aldıklarını söyleyen Hasan Çamoğlu, yüksek kira bedelleri ve düzenli bir işi olmaması nedeniyle çareyi Lara sahilinde çadırda yaşamakta bulduğunu ifade etti. Banyo ve tuvalet sorunlarını sahildeki duş ve tuvaletten karşıladıklarını kaydeden Çamoğlu, “Yaklaşık 6 aydır çadırda yaşıyoruz. İki tane küçük çocuğum var. Geceleri onlara göz kulak olmak için uyumuyorum. Sonuçta sahilde her türlü olay başımıza gelebilir. Aydınlatma ışığının altında olduğu için çadırımız elektrik sorunu da yaşamıyoruz. Küçük bir tüpümüz var. Eşim elde ne varsa bişeyler hazırlamaya çalışıyor. Bizler kendimizden geçmiş durumdayız. Önce çocuklarımız diyoruz” ifadelerini kullandı.

Her ne kadar zaman zaman çocukları ile görüntülü olarak konuşsa da çocuklarını özlediğini sözlerine ekleyen Hasan Çamoğlu, hayatının yeniden düzene gireceği günleri iple çekiyor. 

Haber: Yalçın KÜÇÜK