• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 07 Aralık 2023 12:35

Çareyi kampanyalarda arıyorlar

Çareyi kampanyalarda arıyorlar

SMA hastalarının iyileşmesi adına tedavi süreçleri yurtdışında yapıldığı ve yüksek maliyetli olduğu için ailelerin belini büküyor. Aileler gerekli parayı toplayabilmek adına çeşitli yardım kampanyaları düzenliyor ama tedavi masrafları için gerekli parayı toplayabilen ne yazık ki çok az.

SMA (Spinal Müsküler Atrofi) hastalarının tedavisi ve iyileşmesine destek olmak amacıyla Valilik onaylı yardım kampanyaları düzenleniyor. Bu kampanyalar, SMA hastalarının tıbbi ihtiyaçlarını karşılamak, tedavi süreçlerine destek olmak ve gerekli tedavi maliyetlerini karşılamak için düzenleniyor. 

Bu tür kampanyalar genellikle sosyal medya aracılığı ile duyurulmaya çalışılırken bazı noktalara konulan stantlarla da tedavi masraflarını karşılayabilecek para toplanmaya çalışılıyor.  Toplanan bağışlar genellikle hastaların tedavi masraflarını karşılamak, rehabilitasyon süreçlerine katkıda bulunmak ve ailelerin yaşam kalitelerini artırmak için kullanılıyor. Ancak ne yazık ki bu tip kampanyalar ile gerekli parayı toplayabilen aile sayısı çok çok az durumda.

Ulusal kanallarda gerçekleştirilen yardım kampanyaları ya da haberler ile sesini daha fazla kitlelere ulaştırabilen aileler biraz daha şanslı oluyor. Bazen de ünlü isimlerin dikkatini çekmek gerekiyor. Ünlü isimlerin sosyal medya paylaşımları ile de tedavi masrafları için gerekli olan para toplanabiliyor.

ONUR İÇİN GEREKLİ PARA TOPLANDI

Antalya Valiliği resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre şu anda Antalya'da sadece iki SMA hastası için Valilik onaylı yardım kampanyası düzenleniyor. Bunlardan bir tanesi 22.05.2023/122484 Valilik olur sayısı ile Onur Andariman iken bir diğeri ise 03.10.2023/141202 Valilik olur sayısı ile Yusuf Yiğit Bakırdağ. 

Onur Andariman için sosyal medya hesapları açılırken "Onurlu bir yaşam için SMA tipi hastası Onur'a nefes ol" denilirken Onur için gerekli meblağın toplandığı ifade edildi. Onur Andariman için gerekli olan meblağın toplanmasını ailesi ve sevenleri balonlarla ve araç konvoyu yaparak kutladı. 2 Aralık tarihinde Onur için gerekli para toplanırken küçük bir eğlence tertip edildi. Onur'un bu hafta Dubai'ye tedavi amaçlı gideceği dile getirildi.

KÜÇÜK YUSUF YARDIMLARINIZI BEKLİYOR

Yusuf Yiğit Bakırdağ için de sosyal medya hesaplarından duyurular yapılmaya devam ediyor. Bakırdağ için açılan hesapta "Sesimi duyurup ilacıma kavuşmam için bana vereceğiniz destek çok önemli. Lütfen beni görmezden gelmeyin. Siz olmadan başaramam.Yusuf Yiğit zamanla yarışıyor. Tedavisine kavuşabilmesi için desteklerinize ihtiyacımız var. Benim vereceğim 10 TL ile ne olacak demeyin. Az kişinin binlerce lirasına değil, çok kişinin 10 lirası Yusuf Yiğit'i kurtaracak. Bugün yapacağınız bağışlar için yarını beklemeyin" ibareleri dikkat çekti.

Yusuf Yiğit Bakırdağ henüz sadece 1 yaşında ve hayatın daha başında. Yusuf için yapılan sosyal medya paylaşımlarında "Eğer ilacıma biran önce kavuşabilirsem , bende yürümek , koşmak , oynamak istiyorum. Yaşıtlarım gibi evin içinde adımlayacağım , yürüyeceğim günlerin hayali ile yaşıyor sevdiklerim..Dünyanın en pahalı ilacı zolgensma ya beni kavuşturur musunuz ? Sizin desteğiniz olmadan ben bu savaşı başaramam.. Siz varsanız umut var .Siz varsanız yarınlarım var" çağrısı yapılıyor. 

'OĞLUM GÖZÜMÜN ÖNÜNDE ERİYOR'

Hayırseverlere çağrıda bulunan baba Ramazan Bakırdağ, "Ben oğlumun diğer çocuklar gibi koşup oynamasını isterdim. Ne hayallerim vardı. Doğmadan önce herseyini almıştım. Ayakkabılar, kıyafetleri, oyuncaklarını. Şimdi kampanyasını yürütmeye çalışıyorum dört duvar arasında. Evladımı ilacına kavuşturmak için, geç kalmamak için. Öyle zor mücadele ki, sadece yaşayan anlar. Sizlerden evladım için, yavrumun yaşaması için maddi manevi desteğinizi istiyorum. Oğlum gözümün önünde eriyor. Yalvarıyorum oğlumun elinden tutun, toprak olmasına izin vermeyin" ifadelerine yer verdi.

 

Yalçın KÜÇÜK