• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 02 Ocak 2024 10:41

Cebe girmeden eridi

Cebe girmeden eridi

Asgari ücret 17 bin 2 liraya çıkarken asgari ücret ile çalışan daha zamlı maaşı almadı. Ancak üç harfli marketler zamlı tarifeden satmaya başladı bile.

ETİKETLER ÇOKTAN DEĞİŞTİ

Tüketiciler Birliği Derneği Antalya Şube Başkanı Neşet Gündüz, zincir marketlerin yılbaşı öncesinde etiketleri zamlı yeni etiketler ile değiştirdiğine işaret ederken vatandaşlar da tepkilerini sosyol medyadan dile getiriyor. Ancak tepkiyi sosyal medyadan dile getirmek tek başına yeterli olmuyor. 

'ŞİKAYET EDİN' ÇAĞRISI

Asgari ücretin daha çalışanın cebine girmeden adeta eridiğine işaret eden Gündüz, yeni yılda da asgari ücretin arttığı gerkeçesi ile yeni bir zammın daha kapıda olabileceğini söyledi. Gündüz, tüketicileri fark ettikleri anda şikayetlerini dile getirmeye çağırarak, cezaların artırılması gerektiğini vurguladı.

BU HALK BUNA MI LAYIK?

Yumurtanın 95 liradan 120 liraya çıktığını söyleyen Ali Tekkanat isimli vatandaş "Zammın cebimize girmesini bari bekleselerdi" derken Aysun Gökmen, "Bunların yaptığı düpedüz insafsızlık. İnsanları salak yerine koyuyorlar" dedi. Aytaç Uysal ise, "Bu zulmü bu halka layıkg örenlere yazıklar olsun" dedi.

Haber: Yalçın KÜÇÜK