• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 27 Kasım 2023 14:26

CHP’de ön seçim gündemde

CHP’de ön seçim gündemde

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel liderliğinde yapılan Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısında, önemli kararlar alındı. Yerel seçim takvimi ve belediye başkan adaylığı kriterleri belirlenirken, CHP’nin belirli illerde adaylarını tespit etmek için memnuniyet anketi ve eğilim yoklaması gibi yöntemlere ağırlık vereceği açıklandı.

KILIÇDAROĞLU DÖNEMİNDEKİ KARARA UYULACAK

Özellikle İstanbul, Ankara ve Aydın dışındaki illerde, örgüt yöneticileri, il milletvekilleri ve parti yöneticilerinin görüşleri alınarak aday belirleme sürecinde memnuniyet anketleri ön plana çıkacak. Ayrıca, bazı güçlü bölgelerde hakim gözetiminde ön seçim yapılması da gündemde.Belediye başkanlığı, il, ilçe belediye başkanlıkları ve belediye meclis üyelikleri için başvuruların başladığı belirtilirken, kamu görevlilerinin istifa süreci de takvime bağlı olarak ilerliyor. Yeni yönetimin, Kemal Kılıçdaroğlu döneminde alınan il ve ilçe başkanlarının belediye başkanlığına aday olmamaları yönündeki tavsiye kararını uygulayacağı bildirildi.

BÖCEK ADAYLIĞINA İNANIYOR

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in adaylık sürecine ilişkin açıklamaları da gündeme geldi. Başkan Böcek, adaylıkla ilgili herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtirken, gelecek günlerde adaylık konusundaki net duruşunu paylaşacağını ifade etti. Başkan Böcek, “Suskunluğumuz asaletimizdendir. Zaman zaman seçim süreci yaklaştığında işine gelen gelmeyen, gönlünden adaylık geçiren arkadaşlar olabilir. Bunları çok görmüyorum. Adaylıkla ilgili açıklamamı önümüzdeki günlerde net yaparım. Aday adayı olan, olacak olan arkadaşların dürüstçe işlerini yapmalarını dilerim. Ben bugüne kadar Antalya'mızda 5 yıllık süreçte hep helalleştim. Beni seven, seçen insanları hiç mahcup etmedim. Seçim furyası bir taraftan gelinir gidilir, siyasi partiler, değişiklikler olabilir ama biz yerimizdeyiz. Ne gerekiyorsa önümüzdeki günlerde paylaşacağım” ifadelerini kullanmıştı.

Aday olmak isteyen örgüt yöneticilerinin, görevlerinden istifa ve adaylık başvurularını yapma süreci de 2 Aralık’a kadar devam edecek.Bu süreçte, CHP içindeki aday adayları ve mevcut belediye başkanları arasındaki hareketlilik ve açıklamalar, önümüzdeki seçim sürecinin nasıl şekilleneceği konusunda ipuçları veriyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK