• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 05 Mayıs 2021 19:59

Çiftçi ve Pazarcıların Talepleri Yerine Getirildi

Çiftçi ve Pazarcıların Talepleri Yerine Getirildi
Ak Parti Antalya İl Başkanı Av.İbrahim Ethem Taş ve Antalya Ak Parti milletvekillerinin girişimiyle birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından 'Pazar Yerleri' konulu genelge yayınlandı.81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs cumartesi günleri

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında 18 günlük kısıtlamada özellikle tarımın başkenti Antalya'da ürün arzında yaşanan artış, ürünlerin saklama zorluğu ve raf ömürlerindeki kısalık nedeniyle çiftçiler tarafından üretilen tarımsal ürünleri  zayi olmaması yönünde yapılan girişimler sonuç verdi.

 Ak Parti Antalya İl Başkanı Av.İbrahim Ethem Taş ve Antalya Ak Parti milletvekillerinin girişimiyle birlikte İçişleri Bakanlığı tarafından 'Pazar Yerleri' konulu genelge yayınlandı.81 il valiliğine gönderilen genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs cumartesi günleri pazar yerleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet verecek.

 GİRİŞİMLER SONUC VERDİ

Tarımın başkenti Antalya'da mevsimsel etkiler nedeniyle çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin zayi olmaması ve pazarcı esnafımızın mağdur olmaması adına talepler dikkate alındı.Girişimler sonucu tam kapanma döneminde 8 ve 15 Mayıs'a denk gelen cumartesi günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında sadece yaş sebze/meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak.Vatandaşların ikametlerine en yakın pazar yerlerine gidip gelebilmelerine izin verilecek.Yoğunluğu önlemek için mevcut pazar yerleri genişletilecek ve ya ilave pazar alanları oluşturulacak.Pazar yerlerine kontrollü giriş çıkışları sağlamak için belirlenen noktaları haricinde diğer tüm alanlar demir bariyerler ile kapatılacak.Pazar yerlerinde ise sergi ve tezgahlar arasında 3'er metre mesafe olacak.

 BİRLİKTE BAŞARACAĞIZ

Ak Parti Antalya İl Başkanı Av. İbrahim Ethem Taş, ''Çiftçilerimizin ve pazarcı esnafımızın taleplerini milletvekillerimizle birlikte hükümetimize ilettik. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gerekli adımlar atıldı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarına riayet ederek bu zorlu sürecin birlikte üstesinden geleceğiz '' diye konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.