• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 07 Haziran 2020 09:35

Deprem Kendini Hatırlattı

Deprem Kendini Hatırlattı
Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Engin Erarslan, Saat: 21:06'de 5.3 büyüklüğünde 4.6 km derinlikte Malatya Pütürge Çayköy merkez üstü olacak şekilde deprem gerçekleştiğini hatırlattı.

Jeofizik Mühendisleri Odası Antalya Şubesi Başkanı Engin Erarslan, önceki gün Saat: 21:06'de 5.3 büyüklüğünde 4.6 km derinlikte Malatya Pütürge Çayköy merkez üstü olacak şekilde deprem gerçekleştiğini hatırlattı.

 Başkan Erarslan, “Deprem, ülkemizin bir gerçeğidir ve Jeofizik Mühendisliği'nin ana bilim  dallarından olan Sismoloji ile takip edilip kayıt altına alınabilir. Depremlerin Tarihsel  Devinimleri, kayaç gerginliklerinin takibi, levha tektoniği hareketleri ve zemindeki  emniyetli gerilme katsayıları gibi Jeofizik Mühendisliği'nin bilimsel incelemesi ile ortaya konabilen  bilimsel veriler ayrıntılandırılarak, zemin yapısı ve yapı elverişliliği ile birleştirilerek deprem esnasındaki can kaybının önüne geçmek mümkün olacaktır" dedi.

 Erarslan, açıklamasına şöyle devam etti; "Bilimin ışığında kalarak elde edilen tüm depremsel veriler  değerlendirilmeli ve her yerleşim biriminin Deprem Master Planı hazırlanmalı, bu master planına istinaden kent  ölçeğinde yerleşime uygunluk, kentsel dönüşümler gerçekleştirilmelidir."

 Jeofizik Müh. Odası Antalya Başkanı Erarslan; "Malatya Pütürge Çayköy de meydana gelen deprem ne ilk ne de son olacaktır. Fakat artık deprem ülkemiz için asla önemini  kaybetmeyen afetler sıralamasında birinci sırada olmaya devam edecektir." Ifadelerini kullandı.

 Erarslan, bundan sonraki olacak depremler için biran önce tedbirlerin alınmasına dikkat çekti.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.