• SUR YAPIIIIIII
YEREL YÖNETİMLER Haber Girişi : 20 Ekim 2021 09:54

Devletin Şefkati ve Yardımına İhtiyacı Olan Herkese Ulaşacağız

Devletin Şefkati ve Yardımına İhtiyacı Olan Herkese Ulaşacağız
Vali Ersin Yazıcı,19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle, ilk olarak muhtarları makamında kabul etti. Ardından Kepez İlçesi Muhtarları Buluşmasına katıldı ve son olarak Gündoğdu Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti.
Vali Ersin Yazıcı,19 Ekim Muhtarlar Günü münasebetiyle, ilk olarak muhtarları makamında kabul etti. Ardından Kepez İlçesi Muhtarları Buluşmasına katıldı ve son olarak Gündoğdu Mahalle Muhtarlığını ziyaret etti.
Vali Ersin Yazıcı;Muhtarlar Derneği Başkanı Topçular Mahalle Muhtarı Nazif Alp’i ve dernek üyelerinden Kızıltoprak Mahalle Muhtarı Mustafa Yılmaz, Kepez Karşıyaka Muhtarı Recep Sabır, DöşemealtıBahçeyaka Muhtarı Alkan Altun, Muratpaşa Yeşilova Ahmet Akçan’ımakamında kabul ederek Muhtarlar Günü’nü kutladı.
Onurlu ve Şerefli Bir Göreviniz Var
Ziyarette konuşan Vali Yazıcı, muhtarların seçilerek göreve geldiğini ve bu durumunda büyük bir sorumluluk gerektirdiğine değinerek; “Vatandaşlarımızın seçimiyle bu güzel göreve geliyorsunuz. Bu büyük bir şeref ve onurdur. Tabii buonurlu ve şerefli görevin sorumlulukları var. Omuzlarınızda ciddi bir yük var. Toplumun her türlü derdiyle ilgilenen, ilgilenmesi gereken kişilersiniz. Görev yaptığınız mahallelerdeki ihtiyaç sahibinden tutun da yoldan, parktan ve mahallenin hangi ihtiyacı varsa bunlarla dertlenmek durumundasınız.  İnanıyorum ki; bütün muhtarlarımız bunlarla dertleniyor. Çünkü bir işi başarmanın olmazsa olmazlarından biri hem işimizi sevmek hem de bu işle dertlenmek. Dertlendiğimizde mutlaka bir çarede üretiyoruz.” dedi.
Halkımıza Hep Birlikte Hizmet Etmeye Devam Edeceğiz
Vali Yazıcı, muhtarların devlet için önemine vurgu yaparak; “Sizler mahallelerinizde ki sorunları, belediyelere, kurum ve kuruluşlara taşıyarak devlet ve vatandaş arasında önemli bir aracı görevi görüyorsunuz.  Konuların takipçisi olduğunuzda da büyük oranda sorunları çözüyoruz. Muhtar arkadaşlarımızdan ilçelerimizden aldığımız bilgiler çerçevesinde de memnunuz. Örneğin Manavgat yangını sürecinde muhtar arkadaşlarımın nasıl bir özveriyle çalıştığına bizzat şahidim. Her birinin mesai gözetmeksizin, canhıraş uyumadan, kendi derdini bir kenara bırakıp köylünün dertleriyle nasıl ilgilendiklerine şahit oldum. Ben tekrardan tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü’nü kutluyorum. Halkımıza hizmet etmeye hep birlikte devam edeceğiz. Bugün vesilesiyle de bir kez daha hepinize hem sağlık hem de başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Antalya İkinci Aşılarda %75 Sınırını Aştı
Ziyaretin ardından Kepez muhtarlarıyla Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde toplantıda bir araya gelen Vali Ersin Yazıcı’ya Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, ilçe kurum müdürleri eşlik etti. 
Pandemi dolaysıyla muhtarlarla çok sık buluşamadığına değinen Vali Yazıcı; “Yazaylarından itibaren biraz daha normalleştik.Aşılarımız belli oranda tamamlandı. Bundan sonra da daha dikkatli bir şekilde pandemi kurallarına uyarak yolumuza devam edeceğiz.  Antalya olarak ikinci aşı oranında şükürler olsun %75 sınırını aştık. Dikkati elden bırakmayacağız.” şeklinde konuştu.
Bu Onurlu ve Şerefli Göreve Seçildiğiniz İçin Hepinizi Tebrik Ediyorum
Vatandaşların istek ve şikâyetlerini muhtarlar aracılığıyla hızlı bir şekilde çözüme ulaştığını söyleyen Vali Yazıcı; “Kaymakamımız, Belediye Başkanımız ve ben konuşmak için değil sizi dinlemek için buradayız. Sorularınız varsa cevaplamak için buradayız. Bu onurlu ve şerefli göreve seçildiğiniz için tekrar hepinizi tebrik ediyorum. Bütün muhtar toplantılarında uzun yıllardır yaptığım gibi sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla ben de aynı sorumluluğu sizle paylaşmak istiyorum. ‘Mahallenizde ihtiyaç sahibi olup da devletin şefaatine, koruyup kollamasına ihtiyacı olan kişiler var ise ve siz bunları bize bildirmiyorsanız hem hukuken hem de manevi olarak Allah indinde sorumlu oluyorsunuz. Bu durumda olan vatandaşlarımızın mutlak suretle sizin tarafınızdan Polise, Jandarmaya, Kaymakamlığa, Aile Sosyal Politikalar Müdürlüğüne veya ilgili kurum hangisiyse o devlet kurumuna bildirme sorumluluğu sizde. Çünkü bunların sorumluluğu illerde devletin en üst düzey temsilcisi olarak valiler ve kaymakamlarda ben de bu sorumluluğu sizinle paylaşıyorum. Takdir edersiniz ki 2 milyon 540 bin nüfuslu Antalya’mızın her bir köşesinde ki mağdur durumda olan vatandaşları bizim bizatihi bilme şansımız yok. Ama sizler vasıtasıyla bunları bilme şansımız var. Birinci işiniz devletin şefkat ve merhametine, devletin yardımına ihtiyacı olan vatandaşlarımızı bize bildirmenizdir.” ifadelerini kullandı. 
Karşılıklı soru cevap olarak geçen toplantıda Vali Ersin Yazıcı, muhtarların talep ve sorunlarını dinleyerek tek tek not alan Vali Yazıcı, 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayarak bütün muhtarlara çalışmalarında başarılar diledi.


İkinci Doz Aşıda da En Az %90’lara Çıkmalıyız
Mimar Sinan Kongre Merkezinde ki ‘Kepez İlçesi Muhtarları Buluşması’ programı sonrasında Kepez Gündoğdu Mahalle Muhtarlığını ziyaret eden Vali Yazıcı ziyaret çıkışında; “Muhtarlar Günü etkinliklerimiz kapsamında Gündoğdu Mahalle Muhtarımızı ziyaret ederek Muhtarlar Gününü kutladık. Muhtarımız Ceyhan Çelik nezdinde bütün muhtarlarımıza görevlerinde kolaylıklar ve başarılar diliyorum. Pandemiyle ilgili tedbirlerimiz de devam ediyor ama insanlarımızın aşılanma oranları yükseldiği için biraz daha rahat hareket ettiğini görüyoruz. Halkımızın basit pandemi kurallarına uymalarını istiyoruz ki sonuçları ağır olmasın. Biz birinci doz aşıda %90’ları geçtik. İkinci doz aşıda geçen haftadan itibaren %75 sınırını aştık ve mavi kategoriye girdik. Antalya’daki hemşerilerime bu konudaki duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Ama %75’te kalmayıp, ikinci dozda da en az %90’lara çıkmamız gerektiğini hatırlatıyorum.” dedi. 
Okullarımızda Çok Dikkatliyiz
Uzun bir aranın ardından açılan okullarda çok tedbirli olduklarına değinen Vali Yazıcı; “Okullarımızda çok büyük bir sorunumuz yok. Cuma akşamı itibariyle sadece 71 dersliğimiz eğitime ara verdi. Toplam derslik sayımız özel okullar dahil 16 bine yakın. Okullarımızda çok dikkatliyiz. Pozitif bir vaka olduğunda hemen tedbirler alınıyor. Başta öğretmen arkadaşlarım olmak üzere sevgili öğrencilerimize de bir kez daha ikaz etmek isterim. Maske ve mesafeye dikkat ederek eğitim hayatımızı sürdüreceğiz. Okullarımızı kapatmayacağız inşallah. Dikkatli ve hassas bir şekilde kurallara uyarak yolumuza devam edeceğiz.” şeklinde konuştu. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.