• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2021 13:24

Doğaya Saygılı Mermer Ocağı

Doğaya Saygılı Mermer Ocağı
Her ne kadar mermer ocaklarının doğayı kirlettiği söylense de İmsa Mermer bu söylemin tam aksine diktiği fidanlar ile doğayı korumak adına çalışıyor.

Her ne kadar mermer ocaklarının doğayı kirlettiği söylense de İmsa Mermer bu söylemin tam aksine diktiği fidanlar ile doğayı korumak adına çalışıyor.

Mermer Ocaklarının çevresine diktiği fidanlar ile dikkat çeken İmsa Mermer, yaklaşık 5 bin fidan dikerek diğer firmalara da örnek oluyor. Doğayı sevdiklerini ve korumak adına ellerinden geleni yaptıklarını dile getiren İMSA Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tekin, madencilerin çevre düşmanı olmadığını söyledi.

SORUMLULUKLARIMIZIN FARKINDAYIZ

Kamuoyunda böyle bir algının var olduğunu kaydeden Ahmet Tekin, “Madencilik sektörü, orman arazilerinin sadece binde 2’sini kullanmasına rağmen, çevreye fazlasıyla destek veriyor. Doğayı korumak, tüm insanlığın ortak görevi. Çevre duyarlılığı konusunda hepimizin yapması gereken çalışmalar var. Biz firma olarak sorumluluklarımızın farkındayız ve geleceğe daha yaşanabilir yeşil bir dünya bırakmak için bu yöndeki çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

DOĞAL HAYATI KORUYAN MERMER FABRİKASI

1986 Yılında Antalya organize sanayi bölgesinde kendi Mermer fabrikasında, ebatlanmış mermer üretiminde, sektöründe faaliyet göstermekte iken kendi ocaklarını faaliyete geçirerek 2011 yılında mermer blok üretimine başlayan İmsa Mermer, bir yandan üretimi geliştirmek adına çalışırken diğer yandan da doğal hayatın korunması adına çalışıyor.

KURUMLARLA ORTAK ÇALIŞMA YAPIYORUZ

Antalya Orman Bölge Müdürlüğü ile de ortak projeler gerçekleştirdiklerinin altını çizen İMSA Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tekin, “Normalde bir maden sahasındaki rehabilitasyon çalışması, o madendeki faaliyetin sonra ermesinden sonra yapılmaktadır. Ancak bu proje kapsamında halihazırda faaliyeti devam eden ocakların uygun alanlarının ağaçlandırılarak, çevreye uyumu hedeflenmektedir. 2019 Yılında daha yeşil bir dünya için çıktığımız yolda 5 yıllık ve 10 yıllık olmak üzere önümüze hedefler koyduk ve hedeflerimizi de gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerini kullandı.

DAHA YEŞİL BİR DÜNYA İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Doğayı korumanın ve yeşillendirmenin her insanın görevi olduğunun altını çizen İMSA Mermer Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Tekin, “Yeşil bitki örtüsü oluşturmak için bölge iklimine ve çevre şartlarına uygun 1 ton da korunga bitkisi tohumu atıldı. Yaklaşık 1 yıl sonunda dikilen fidanlar, bir insan boyuna ulaştı ve tohumlar da çıkarak, yeşil bir örtü oluşturmaya başladı. İlerleyen dönemlerde rehabilitasyon çalışmaları esnasında bu alanlar, üzerlerine toprak dökülerek doğaya daha uygun hale getiriyor” şeklinde konuştu.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.