• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 21 Haziran 2024 11:41

Dönüşe geçenlere uyarılar

Dönüşe geçenlere uyarılar

Kurban Bayramı’nın sona ermesiyle birlikte tatilcilerin dönüş yolculukları da başladı. Türkiye genelinde olduğu gibi Antalya’da da dönüş trafiği yoğunlaşmaya başladı. Trafik Kazalarını Önleme Derneği Antalya Şube Genel Sekreteri Ünal Ayvazoğlu, dönüş yoluna çıkacak sürücülere önemli uyarılarda bulundu.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Ayvazoğlu, bayram tatillerinin sona erdiği dönemlerde trafik kazalarının arttığına dikkat çekerek, sürücülerin trafik kurallarına uymalarının hayati önem taşıdığını vurguladı. Ayvazoğlu, “Tatil dönüşleri, yollardaki trafik yoğunluğunun en fazla olduğu dönemlerden biridir. Bu yoğunluk, dikkatsizlik ve kurallara uyulmaması durumunda maalesef kazalara davetiye çıkarabiliyor” dedi.

HIZ LİMİTLERİ VE EMNİYET KEMERİ

Sürücülere özellikle hız limitlerine uymaları ve emniyet kemerlerini mutlaka takmaları gerektiğini hatırlatan Ayvazoğlu, yorgun ve uykusuz araç kullanılmaması konusunda da uyarılarda bulundu. “Uzun yola çıkmadan önce mutlaka dinlenmiş olun ve belirli aralıklarla molalar verin. Yolculuk boyunca dikkat dağınıklığına sebep olabilecek her türlü unsuru ortadan kaldırmaya özen gösterin” şeklinde konuştu.

SABIRLI VE HOŞGÖRÜLÜ OLUN

Ayrıca Ayvazoğlu, bayram tatillerinde yaşanan yoğun trafik akışının, trafik kurallarına daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini ortaya koyduğunu belirterek, sürücülerin sabırlı ve hoşgörülü olmalarını tavsiye etti. “Her birimizin sağ salim evine ulaşması için trafik kurallarına riayet etmek, karşılıklı saygıyı elden bırakmamak büyük önem taşıyor” dedi.

Tatil dönüşlerinin başladığı bu günlerde tüm sürücülere kazasız, belasız bir yolculuk dileyen Ayvazoğlu, toplumun her bireyinin trafik güvenliği konusunda bilinçli hareket etmesinin gerekliliğini bir kez daha hatırlattı. Bayram tatili boyunca yollarda görev yapan trafik ekipleri de dönüş sürecinde denetimlerini artırarak, sürücülerin güvenli bir şekilde evlerine ulaşmaları için çalışmalara devam ediyor.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK