• SUR YAPIIIIIII
SAĞLıK Haber Girişi : 20 Temmuz 2021 13:58

Dünyada Kısıtlamalar Geri Geliyor. Ya bizde!..

Dünyada Kısıtlamalar Geri Geliyor. Ya bizde!..
Pandemiye karşı alınan önlemler kapsamında getirilen kısıtlamalar gevşetilirken koronavirüsünün Delta varyantının hızla yayılması üzerine ülkeler yeniden kısıtlamalara dönmeye başladı.

Pandemiye karşı alınan önlemler kapsamında getirilen kısıtlamalar gevşetilirken koronavirüsünün Delta varyantının hızla yayılması üzerine ülkeler yeniden kısıtlamalara dönmeye başladı.

Hollanda hükümeti, Covid-19 salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için önlemlerde yeniden sıkılaştırılmaya gidildiğini açıkladı.

Hollanda

Hollanda Başbakanı Mark Rutte ve Sağlık Bakanı Hugo de Jonge, artan vaka sayıları ve yeni tedbirleri duyurarak, bunların 13 Ağustos’a kadar yürürlükte kalacağını bildirdi.

Yunanistan

Vaka sayısının 2 bin sınırını aştığı Yunanistan ise ülkede delta varyantının turizm sezonunu sıkıntıya sokmasından endişeli. 

Yunanistan’ın Mikonos adasında, 01.00- 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı uygulanmaya başlandı. Karar, adada Corona virüsü vakaları artmaya başladıktan sonra geldi. Adada ayrıca bir hafta boyunca akşam 18.00’den sonra bar ve restoranlara müzik yasağı da uygulanıyor

İspanya

Açık alanlarda maske yasağının 26 Haziran itibariyle kalktığı İspanya’da ise gece kulüplerinin kapatılması tartışılmaya başladı. Vaka sayılarında artışın yaşandığı ülke, ‘turizm için güvenliyiz’ açıklaması yapsa da Almanya tarafından risk bölgesi ilan edildi. 

Portekiz

Delta varyantının artık kendi topraklarında baskın olduğunu açıklayan ilk Avrupa Birliği (AB) ülkesi olan Portekiz’de plajlarıyla ünlü Algarve bölgesinde yüz yüze eğitime en az 12 gün süreyle ara verildi.

‘Avrupa’da ne oluyorsa bir ay sonra bizde’

Ankara Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmail Balık ise, “Pandeminin seyrine bakarsak Avrupa’da ne oluyorsa bir ay sonra bizde de oluyor” uyarısını yaptı.

İngiltere’de "Özgürlük Günü"

İngiltere’de ise 19 Temmuz itibariyle Corona virüsü kısıtlamaları kaldırıldı. Çok sayıda İngiliz, bu günü "özgürlük günü" olarak tanımlıyor. Barlar, sinemalar ve stadyumlar kişi sayısı kısıtlaması olmadan çalışabilecek. Ancak Delta varyantının hızlı yayılışı, endişeleri de arttırıyor,

Almanya

Öte yandan Almanya’da haftalık 100 bin kişide görülen vaka sayısının üç gün üst üste arttığı bildirildi.

Fransa

Fransız hükümet sözcüsü pazartesi günkü açıklamasında, virüsün daha bulaşıcı Delta varyantının yayılması nedeniyle temmuz ayı sonuna kadar Covid-19 vakalarında yeni artış görülebileceğini söylemiş ve ‘yaz ayları mahvolabilir’ uyarısını yapmıştı.

ABD ve Avusturalya

Delta varyantı yüzünden ABD’de vaka sayıları 20 bini aştı. Avustralya bu virüs yüzünden son 120 yılın en kötü sağlık krizini yaşıyor. 

İsrail

Aşılama oranı yüksek olan İsrail’de ilk Delta vakalarının tespit edildiği Nisan ayına kıyasla günlük ortalama vakaların iki katına çıktığı belirtildi. Mayıs ayında Delta varyantının baskın hale geldiği İngiltere’de ise günlük yeni vaka sayısı geçen ay 3 bin iken, bu sayı Temmuz’da 30 bine çıktı.

İran

İran Koronavirüs İle Mücadele Ekibi’ni yöneten Nader Tavakoli ise başkent Tahran’da Delta varyantının vaka artışında ‘itici güç’ olduğunu ve sadece Pazar günü 1,300 kişinin kentte virüse yakalandığını söyledi. 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.