• imsa
SİYASET Haber Girişi : 28 Şubat 2024 15:55

Durali Kolpak: “İşçilerin maaşlarını derhal ödeyin”

Durali Kolpak: “İşçilerin maaşlarını derhal ödeyin”

Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak, belediye işçilerine yarım maaş yatıran Konyaaltı Belediyesi’ne seslendi: “İşçilerin maaşlarını ödeyin.”

 

Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan güvenlik ve taşeron işçilerin maaşları 15 Şubat’ta yarım maaş olarak yatırıldı ve kalan maaşlar halen ödenmedi. Belediye işçilerinin maaşlarının ödenmemesine tepkiler sürüyor. Cumhur İttifakı Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Durali Kolpak, AK Parti İlçe Başkanı Tayfun Bayar ve MHP İlçe Başkanı Taner Takak ile birlikte belediye önünde açıklama yaptı. 

 

TAKSİT ÖDER GİBİ MAAŞ

Belediye işçilerinin CHP içindeki çekişmelere kurban edildiğini belirten Kolpak şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere Konyaaltı Belediyesi’nde çalışan işçilerimiz maaşlarını alamıyor. İşçilere taksit öder gibi parça parça maaş ödemesi yapılıyor. Bu durum sadece çalışanlarımızı değil ailelerini de etkiliyor. İşçilerimiz faturalarını ödeyemiyor, mutfak alışverişini yapamıyor, çocuklarına harçlık veremiyor.”

 

ALIN TERİNİ SÖMÜRÜYORLAR

Dillerinden işçi, emekçi, hak, hukuk sözlerini düşürmeyenlerin işçilerin alın terini sömürdüğünü kaydeden Durali Kolpak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Buradan Konyaaltı Belediyesi’ni yönetenlere, daha doğrusu yönetemeyenlere sesleniyorum: Bu mağduriyeti derhal giderin. İşçilerin maaşlarını ödeyin.”

 

HİÇBİR ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARMAYACAĞIZ

Belediye önünden işçilere de seslenen Kolpak; “Buradan belediye personelimize de seslenmek istiyorum. Biz göreve geldiğimizde hiçbir zaman böyle bir sorun yaşamayacaksınız. Lafla değil icraatla yanınızda olacağız. Özlük haklarınızı iyileştireceğiz. Bir diğer husus; kimsenin işiyle aşıyla uğraşmayacağız. İşini yapan hiçbir belediye çalışanımızı işten çıkarmayacağız. Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız” diye konuştu.