• SUR YAPIIIIIII
SAĞLıK Haber Girişi : 11 Nisan 2021 17:12

Eğitim çalışanları aşıda öncelik bekliyor

Eğitim çalışanları aşıda öncelik bekliyor
Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, covid-19 salgınının hayatın bütün alanlarını etkisi altına aldığı bir dönemden geçildiğini, vaka sayılarının giderek arttığı bir süreçte eğitim gündeminin ilk sırasında eğitimcilerin aşılanması konusu

Eğitim Bir Sen Antalya Şube Başkanı Eyüp Bülent Miran, covid-19 salgınının hayatın bütün alanlarını etkisi altına aldığı bir dönemden geçildiğini, vaka sayılarının giderek arttığı bir süreçte eğitim gündeminin ilk sırasında eğitimcilerin aşılanması konusunun yer aldığına dikkat çekerek, “Eğitim çalışanlarına yönelik aşılama süreci hızlandırılmalı, eğitim-öğretimin devam edebilmesi için eğitimcilere öncelik verilmelidir” dedi.

Olumsuz etki bırakıyor

Pandemi sebebiyle alınacak tedbirlerin ve uygulamaların değişiklik gösterdiğini ifade eden Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Miran, bu durumdan eğitim camiasının olumsuz yönde etkilendiğini belirtti. Miran, “Öğretmenlere ve eğitim çalışanlarına yönelik aşı önceliği kararını ivedilikle hayata geçirmek ve vaka artışını göz önünde bulundurarak bir süreliğine uzaktan eğitime geçmek de dahil önemli kararlar almak üzere MEB, Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu ivedilikle bir araya gelmeli ve harekete geçmelidir. Uzaktan eğitime son verilmesi-yüz yüze eğitime geçilmesi ile birlikte öğretmenlerin-eğitim çalışanlarının riski artmıştır. Hem eğitim çalışanlarının korunması hem de eğitim çalışanları kaynaklı bulaşı riskinin azaltılması amacıyla; öğretmenlere/eğitim çalışanlarına aşı konusunda öncelik verilmesi, virüsle mücadelede takdiri olmaktan çıkıp, zorunlu hale gelmiştir"dedi.

Miran ayrıca eğitim alanında çalışanlara kendi görev tanımları dışındaki işlerin de verilmemesi gerektiğini, Filyasyon görevi gibi hastalarla direkt temas halinde olacakları görevlendirmelerden vazgeçilmesinin yanında denetim görevinin de gönüllülük esasına dayalı sürdürülmesi talebini vurguladı.

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.