• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 13 Mayıs 2022 10:53

Eğitimin çıtası yükseliyor

Eğitimin çıtası yükseliyor
Düden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ile AHENK projesi kapsamında buluşan Antalya Valisi Ersin Yazıcı, “Dostlarınızdan birisi kitap olsun” önerisinde bulundu.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı AHENK projesi kapsamında ziyaret ettiği 37’inci okul olan Düden Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’nde gençlerle bir araya gelerek kitap okudu. Vali Ersin Yazıcı öğrencilerle kitap okuduktan sonra sohbet ederek gençlerin hayallerini dinledi. Yazıcı öğrencilerle sohbetinde hayatta “İyi insan” olabilmenin önemine vurgu yaptı.

OKULLAR ARASINDA MAKAS AÇIK OLMAMALI

Vali Ersin Yazıcı, “Ahenk projesiyle eğitimin niteliğini artırmaya mutlaka ihtiyacımız var. Her şeyin merkezinde insan var. Meslek liseleri ve diğer okullarımızda eğitime mercek tutmak için bu projeleri başlattık. Şunu kabul etmiyorum; toplumda, okulların sınıflandırılmasını, iyi okul, kötü okul sınıflamasını uygun bulmuyorum. Okullar arasındaki makasın açık olmaması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

MOTİVASYON ARTARSA BAŞARI DA ARTAR

Öğrencilerin moral ve motivasyonlarının yükseltilmesi ile her şeyi başarabileceklerine inandığını kaydeden Yazıca, “Ben inanıyorum ki; her şeyi başarabilecek olan öğrencilerimizin biraz moralini motivasyonunu artırırsak iyi olacağını düşünüyoruz.  Böyle bir kampanya ile Gazipaşa’dan Kaş’a kadar dokunmak istiyoruz. Kendi adıma, okullarda çocuklarla buluştuğumda; biraz daha insani değerleri ön plana çıkartarak, bunu içinde akademik başarı da var, insanı değerler de var, sporsal faaliyetler de var, değerler eğitimi de var. Kampanya alanı olsun. Diğer kurum ve kuruluşlar eğitim alanıyla ilgili projeksiyonlarını bu konuya tutsunlar ve eğitime katkı sunmaları için bu kampanyayı yapıyoruz” diye konuştu.

OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANDIRILMALI

Vali Yazıcı kitap okuma alışkanlığı kazandırılmasına ayrı bir önem verdiğini belirterek “Kitap okuma alışkanlığını mutlaka kazandırmamız gerekiyor. Dinimizin ilk emri oku, böyle bir kampanya ile onları biraz belki derleyip toparlarız. Öğretmenlerimizin moral ve motivasyonlarını artırarak yaşama gençlerimizi daha iyi hazırlarız diye düşünüyoruz” dedi. 

GENÇLER HEP ÖNCELİĞİM

Yazıcı, “Meslek hayatımda çocuklar, gençler hep önceliğimiz oldu.  Hayatta her şey insanlar için. İnsanoğlu, aşıyı da insanlar için buluyor, atom bombasını da insanlar için buluyor. Biri öldürüyor, mahvediyor, biri yaşatıyor. Ama her şey insan için. Dolayısıyla her şeyin merkezinde insan var. O merkezdeki insanı, insani değerlerle doldurup donatıp yaşama hazırlamamız lazım” dedi. 

ANTALYA EĞİTİMDE İYİ SEVİYEDE

Antalya’nın eğitimde LGS’de ilk 20’de iyi yerde olduğunu vurgulayan Vali Yazıcı, “Bu çalışmaları ilk üç beş yılda hemen sonuç çıkmıyor.  Ben Rize ile gurur duyuyorum. Çünkü Rize’de bu çalışmayı uyguladım. 3-4 yıl sonra Rize LGS’de Türkçe’de 5 il birinci olmuştu. Biri Rize idi. Yüzlerce tebrik telefonu almıştım. Bu proje sayesinde Rize birinci olduğu için” ifadelerini kullandı. 

GENÇLERE GÜVENİYORUM

Son olarak Yazıcı şunları kaydetti; “Ben gençlerimize güveniyorum. Fazla internette zaman geçirseler de günün koşullarında interneti de bir ihtiyaç olarak görüyorum. Çağ yakalamak zorundayız. Ama ben gençlerimize güveniyorum.”

 

Mühübe TAŞKIN

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.