GÜNDEM Haber Girişi : 12 Eylül 2023 11:21

Egzozdan yakıt tasarrufu sağlanabilir

Egzozdan yakıt tasarrufu sağlanabilir

Günümüzde, çevre dostu ve ekonomik bir şekilde araç kullanma ihtiyacı giderek artıyor. Yakıt fiyatlarındaki dalgalanmalar ve çevresel endişeler, sürücüleri yakıt tasarrufu stratejilerini gözden geçirmeye teşvik ediyor. Ancak, yakıt tasarrufunun sırrı sadece hızlı sürüş veya motorun verimli kullanımıyla sınırlı değil.

Yakıt maliyetlerinin giderek arttığı günümüzde araç sahipleri çeşitli tasarruf yollarına giderken egzoz ustası Adem Boran, araçtaki bir egzozun da yakıt tasarrufunda önemli rol oynadığını söyledi. Hava filtresi kadar egzozun da tasarruf için önemli olduğunu vurgulayan Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan eski sanayide hizmet veren Adem Boran, “Egzoz, bir aracın atık gazlarını atmosfere bıraktığı noktadır ve bu atık gazlar sadece çevre için değil, aynı zamanda yakıt tasarrufu için de önemlidir” dedi.

İşte egzoz kullanımının yakıt tasarrufu üzerindeki etkileri hakkında bilgiler aktaran Adem Boran, ” Egzoz sistemleri, yanma süreçlerini optimize etmeye yardımcı olur ve bu da motorun daha verimli çalışmasını sağlar. Verimli bir motor, daha az yakıt tüketir. Egzoz sistemleri, zararlı emisyonları filtreleyerek atmosfere yayılmasını engeller. Bu, çevresel olarak daha sürdürülebilir bir sürüş sağlamanın yanı sıra yakıt tasarrufuna da katkıda bulunur. İyi çalışan bir egzoz sistemi, sürüş sırasında oluşan gürültüyü azaltabilir. Daha sessiz bir sürüş, sürücülerin daha rahat ve dikkatli olmasına yardımcı olabilir, bu da yakıt tasarrufunu artırabilir. Egzoz sistemlerinin düzenli bakımı, verimliliklerini ve dayanıklılıklarını artırabilir. Yıllık bakımlar, yakıt tasarrufunu maksimize etmek için önemlidir.  Bazı modern araçlar, egzoz gazlarını geri dönüştürerek yakıt ekonomisini artırır. Bu sistemler, egzoz gazlarının yakıtla daha fazla reaksiyona girmesini sağlar” şeklinde konuştu.

Adem Boran, “Egzoz kullanımı sadece çevre dostu bir tercih olmakla kalmaz, aynı zamanda cüzdanınızı da korur. Yakıt tasarrufunu maksimize etmek ve daha sürdürülebilir bir sürüş deneyimi yaşamak için aracınızın egzoz sistemini düzenli olarak kontrol etmeyi ve bakımını yaptırmayı unutmayın. Bu küçük adımlar, hem çevreye hem de finansal durumunuza olumlu bir etki yapabilir” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK