• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 02 Mayıs 2021 20:06

Ek Genelgeyle Mağduriyet Önlenmeli

Ek Genelgeyle Mağduriyet Önlenmeli
Antalya Elektronikçiler Odası başkanı Metin Süngü üyelerinin istek ve önerilerini içeren kısıtlamalarla ilgili açıklama yaptı.
Antalya Elektronikçiler Odası başkanı Metin Süngü üyelerinin istek ve önerilerini içeren kısıtlamalarla ilgili açıklama yaptı ve mağduriyetin giderilmesini istedi.

Başkan Süngü açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Vatandaşlarımıza kötü haber17 günlük kısıtlama  süresinde elektronik cihazlar bakım onarım ve kurulumlarına muafiyet getirilmedi Vatandaşlarımız maalesef mağdur olacak.Vatandaşlarımızın Kısıtlama sürecinde en çok elektronik cihazlarla vakit geçirecek ve uzaktan eğitimin devam ediyor  bilgisayarların arıza yapması ve format atılması gibi işlemler yapılamayacak Eğitimimde aksamalar olacak ,Televizyonlar ve yayın sistemlerinin arıza yapması durumunda vatandaş televizyon seyredemeyecek,bilgisayarlar,Cep telefonları,Tabletler ve kamu kurumlarında kullanılan büro makinalarının tamiri de yapılamayacak Arıza yapan Elektronik cihazlar maalesef 17 Mayıs pazartesi gününü beklemek zorunda kalacaklar. Gıda sektörü ne kadar önemli ise elektronik cihazların Pandemi süresinde kullanımı da bir o kadar önemlidir.Bir an önce elektronikçilerinde Sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulması ve vatandaşın ihtiyaçlarının görülmesi gerekmektedir.Biz elektronik ürün güvenlik Sistemleri telekomünikasyon cihazları esnaf odası olarak Türkiye elektrik elektronik federasyonu kanalıyla içişleri Bakanlığı’na müracaatta bulunacağız yetkililer İnşallah bu yanlışı giderilir ve bu yanlış düzeltilir aksi taktirde Türkiye genelinde Vatandaşlarımız çok mağdur olacak içişleri bakanlığı bu yanlışı ek bir genelge ile düzeltip vatandaşın mağdur olmasını önlemelidir. Ayrıca Pandemi döneminde Cep telefoncuların bilgisayarcıların,elektronikçilerin hepsi kapalı fakat zincir mağazalar açık  zincir mağazalar üyelerimizin sattığı tüm ürünleri satıyor örnek Uydu alıcısı,cep telefonu,bilgisayar şarj cihazı tablet televizyon vs gibi ürünlerin satılmasına Türkiye genelinde il Hıfzıssıhha kurulları tarafından yasak getirilmeli ve haksız rekabetin önlenmesi gerekmektedir.Zincir mağazaların gıda haricinde sattıkları ürünlere yasak getirilmelidir.
Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.
  • Veli can 02 Mayıs 2021 00:00

    Evde kaldığımız sürece tek vakit geçirecek eğlencemiz olan televizyon ,bilgisayar vb.... sistemleri hayatta tutabilmek için teknik servislerin işyerlerini devamlı açmamak kaydı ile müşterilerinin evinden alıp atölyesinde tamir hizmeti vermeleri veya cihazlarını alıp atölyede yaptıktan sonra tekrar iade etmeleri için bizlere bu müsaadenin verilmesini yetkililerden rica ediyoruz....

  • Ali Karakaya 02 Mayıs 2021 00:00

    Ağınıza sağlık Başkanım

  • Gökhan Hatunoğlu 02 Mayıs 2021 00:00

    Başkanım ağzınıza sağlık hepimizin sesi oldunuz umarım yetkili devlet büyüklerimiz düzeltmeler yapacaktır.