Dünya genelinde birçok kanyon yapılan yatırımlarla ekonomiye kazandırılırken Antalyadaki Güver Uçurumu kaderine terk edildi.
Dünya genelinde birçok kanyon yapılan yatırımlarla ekonomiye kazandırılırken Antalyadaki Güver Uçurumu kaderine terk edildi.
Döşemealtı ilçesinin Düzlerçamı Milli Parkı sınırları içinde yer alan
Güver Uçurumu Kanyonu yatırım bekliyor. Çam ağaçlarının içinden geçen yollarla ulaşılan Güver Uçurumu 115 metre yükseliğinde ve kanyondan akan geçen akarsulara bakarak şehiri kuşbakışı seyretme imkanı sunuyor. Kanyon içinden geçen akarsuların bittiği noktadaysa Konyaaltı Belediyesinin şehir ekonomisine kazandırmak için bir takım projelere imza attığı Kapuz Kanyonu bulunuyor. Mercan yeşili suların, mavi gökyüzüyle ve orman yeşiliyle buluştuğu ve yaklaşık 1 miyon yılda oluştuğu tahmin edilen kanyon adeta cennetten bir köşe gibi. Güver Uçurumu Kanyonu ayrıca Türkiye'de "kesin korunacak hassas alan" ilan edilmişti.
Seyir teraslarının yer aldığı kanyonun son kısmında panoramik Antalya görüntüsü mevcut olup, alan boyunca Akdeniz iklimi bitki örtüsünde yer alan Kızılçam, Ardıç, Pırnal Meşeşi, Keçiboynuzu, Sakız ağacı,Funda gibi maki türleri görmek mümkün. Bölge ayrıca Alageyiklerin dünyada doğal olarak yaşadığı tek alan olma özelliğiyle de dikkat çekiyor. Alageyiklerin yanısıra Karaca, Dağ keçisi, Yaban Domuzu, Tilki, Porsuk, Tavşan, Üveyik,Kartal ve Doğan bölgede görülen diğer havyan türleridir. Kanyon bölgesinde bisiklet gezintisi, doğa yürüyüşü, tırmanış ve kamp yapmak da mümkün.
Dünya genelinde Güver Uçurumu Kanyonu ile benzer durumda bulunan birçok doğa harikası bulunuyor. Ancak bunların çoğu ekonomiye kazandırılmış durumda. Söz konusu bölgelerin kanyon üzerine kurulan cam seyir terasları, bungee Jumping düzenekleri, kanyon yürüyüş etkinlikleri, kamp alanları, karavan turizmi, trekking yürüyüşleri gibi birçok alan eklemesi ve aktivite programlarıyla ekonomiye kazandırıldığı gözleniyor. Antalya gibi bir turizm şehrinde bu tarz bir noktanın ekonomiye kazandırılmamasıysa yürekleri burkuyor.
Mehmet ÖZCAN