• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 24 Şubat 2021 12:17

Ekspertiz Ve Bilirkişi Terörünü Anlattı

 Ekspertiz Ve Bilirkişi Terörünü Anlattı
Organize sanayi bölgelerinde üretim yapan firmaların tesislerinin,sanayicilerin ve tarım üzerine yatırım yapan firmaların tesislerinin en değerli yatırımları olduğunu belirterek söz konusu yatırımların değerleme kuruluşları ve ekspertiz firmaları tarafı

Organize sanayi bölgelerinde  üretim yapan firmaların tesislerinin,sanayicilerin ve tarım üzerine yatırım yapan firmaların tesislerinin  en değerli yatırımları olduğunu belirterek söz konusu yatırımların değerleme kuruluşları ve ekspertiz firmaları tarafından piyasa değerinin çok altında değerlendirildiğini vurguladı.

OSB lerde ve tarım yatırımlarında arsa tahsisi yapılan rakamın baz alınması gerekirken bunun çok altında ekspertiz raporlarının düzenlendiğini söyleyen URFAN;  arsa değeri olarak baz alınması gerekirken bunun çok altında rakamlar belirleniyor. Üst yapı ayrı ; üst yapının değerlendirilmesi yapının büyüklüğüne tesisin durumuna bağlıdır. Ancak arsa ve alt yapı değeri açısından OSB nin sanayiciye tahsis ettiği rakamın arsa ekspertiz raporunun aslını ve esasını teşkil etmesi diye konuştu.

 

Sorunun sadece  satışla ilgili olmadığını belirten URFAN;

Sanayicinin ve yatırımcıların finansman ihtiyacı arttı ve bu ihtiyaçta en güçlü teminat kaynağı da fabrikası, gayrimenkulleri  ve tesisleri. Finansman ihtiyacını çözmeye çalışan sanayici ve yatırımcı açısından düşük gösterilen ekspertiz değeri düşük teminat anlamına geliyor. Bu da son derece büyük bir kayıp şeklinde konuştu.

 

Uluslararası arenada rekabet avantajı sağlamak için finansmana ulaşımdaki sıkıntılara çözüm getirilmesi gerektiğini aktaran  URFAN, eksper ve bilirkişilerin sanayicinin ve yatırımcıının belini büktüğünü belirtti. Eksperlerin 500 bin liralık teminata 200 bin lira değer biçtiğine dikkat çeken URFAN,

 “Sanayici ve yatırımcı, bankaya gittiğinde teminatının 100 bine düştüğünü görüyor. Finansmanda yaşadığımız sığlığın üzerine; malımızı, arsamızı ve makinelerimizi daha düşük bedellerle değerlendiren ekspertiz ve bilirkişiler ekleniyor. Sanayicinin projesinin değerinin olmadığı, arsa değerlerinin yarıya düştüğü, gayrimenkul ederinin yarıya indiği ortamda sanayicinin değerinden söz edilemez. Bunu eksper ve bilirkişi krizi, hatta terörü olarak yorumluyorum” şeklinde konuştu. URFAN ayrıca piyasadaki nakit akışlarının dengelenmesi için Kredi Garanti Fonu (KGF) ve taksitli kredilerin 3 yıl süreyle sadece faizinin alınıp anapara geri ödemesinin yapılmamasının piyasaları canlandıracağını söyledi.

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.