• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Haziran 2024 11:25

EMEKLİ BAKMAKLA YETİNİYOR

EMEKLİ BAKMAKLA YETİNİYOR

Geçmiş yıllardaki Kurban Bayramlarında emekli kurban keserken bu bayram sadece bakmakla yetinecek. Başkan İbrahim Tezcan, "Ne kurban kesecek ne torunlara harçlık verecek para yok" dedi.

KURBAN KESMEK HAYAL OLDU

Bin lira bayram ikramiyesi alınan zamanlarda 700 liraya kurbanlık alınabildiğini söyleyen Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, "Verdikleri 3 bin lira bugün gelinen noktada 3 kilogram ete eşdeğer oluyor. Emeklilerin kurban kesecek hali kalmadı. 3 Bin lira bayram ikramiyesi vereceklerine yılbaşından bu yana enflasyon farkını verseler 5'er bin lira cebimize girecekti" ifadelerini kullandı.

TORUNLARA HARÇLIK VEREMEYECEĞİZ

"Emekliler bugün hala 10 bin TL ile geçim mücadelesi verdiğini kimsenin unutmaması gerekir" diyen Başkan İbrahim Tezcan, "Eskiden bayramlarda dedeler torunlarına harçlık verirdi. Şimdi cebimizde para yok. Ne kurbanlık alabiliyoruz ne de torunlarımıza harçlık verebiliyoruz. Cepler boş harçlığı nasıl vereceğiz?" diyerek sitemini dile getirdi.

SEYNANEN ZAM BEKLENTİSİ

Seyyanen zammın kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekleyen Tezcan, "Emekliler evinden pazara gidemez hale geldi. Kurban ise artık bir hayal gibi duruyor. Bayramda evlerden kaçar olduk gelen misafire ikram edecek bir şekeri bile almakta zorlanıyor, torunlarımıza bayram harçlığı veremiyoruz. Bu bayramda da emeklilerin boynu bükük kalıyor. Biz Emekliler olarak fazla bir şey istemiyoruz. Geçinebileceğimiz bir maaş kurban kesebileceğimiz bir ikramiye istiyoruz" şeklinde konuştu.

3 BİN TL'Yİ KURBAN KESECEĞİZ?

Aldıkları maaşla kirayı ödemekte ve market alışverişi yapmakta zorlandıklarını ifade eden Türkiye Emekliler Derneği Antalya Şube Başkanı İbrahim Tezcan, "Verdikleri 3 bin lira ile nasıl kurban keseceğiz?" diye sordu.

EMEKLİNİN ÇOK CİDDİ KAYBI VAR

Emekliler olarak artık bayramların gelmesini istemediklerini kaydeden Başkan İbrahim Tezcan, "Emekli 10 bin lira maaş alıyor 15 bin lira seyyanen zam verseler bile tam olarak yetmez. Ben en düşük emekli maaşının 30 bin lira olması gerektiğini düşünüyorum.  aylık bağlama sisteminin değiştirilmesi gerektiğini vurguladı. Aylık bağlama oranı yüzde 70’ten yüzde 35’lere indi. Emeklinin çok ciddi kaybı var. Bu parametreler değişmeli" şeklinde konuştu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK