• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 06 Ekim 2023 14:26

Ertugan bombardımanı sürdürüyor

Ertugan bombardımanı sürdürüyor

İYİ Parti’nin kurucu üyelerinden ve daha önce partiden ihraç edilen Musa Ertugan, sosyal medya platformları üzerinden partinin lideri Meral Akşener’e sert eleştirilerde bulunmaya devam ediyor. Ertugan, son paylaşımında İYİ Parti’nin kuruluş dönemine dair bazı iddiaları gündeme getirerek, parti içi gerilimi artırdı.

Ertugan’ın paylaşımında öne çıkan başlıca ifadeler şunlar:

  • “2015 sonunda beni kendi aradı, 15 Temmuz’dan sonra senin yanında kendimi güvende hissediyorum. Yanımdan ayrılma, Musa başkanım dedi, ayrılmadık.”
  • “Benim Türkiye’de vazgeçemeyeceğim 3 kişi var: Ümit Dikbayır, Musa Ertuğan, Coşkun Yıldırım. Musa başkan, biz bir aileyiz. Oğlum sana emanet, sen oğluma emanetsin dedi. Bizde aralıksız tam gaz çalıştık.”
  • “Bizim emeklerimiz üzerinden oğlu Fatih Akşener’in arkadaşını milletvekili yaptı. Bizi ihraç etmeye çalışıyor.”
  • “Sözü, emeği, dostluğu, arkadaşlığı önemsemediğini biliyorum. Oğlunun arkadaşını başka malum sebeplerden dolayı milletvekili yapmış olabilir.”
  • “Sayısı oldukça fazla şekilde bana ‘hakkını helal et’ demişti, bende cevap vermemiştim. Son zamanlarda ‘haram olsun’ demiştim. Zamanı gelince helalleşiriz. Bekleyelim, görelim.”

Musa Ertugan’ın bu açıklamaları, İYİ Parti içindeki gerilimi ve anlaşmazlıkları bir kez daha gündeme taşımış durumda. Ertugan’ın paylaşımları, parti içi dinamikler ve liderlikle ilgili önemli soruları beraberinde getiriyor. İYİ Parti yönetimi veya Meral Akşener’den henüz bu konuya dair bir açıklama gelmedi.

Bu gelişmeler, siyasi parti içi süreçlerin ve liderlik mücadelelerinin kamuoyu ile nasıl etkileşimde bulunduğuna dair bir örnek olarak değerlendiriliyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK