• imsa
GÜNDEM Haber Girişi : 10 Kasım 2023 14:01

Esmeray’dan 10 Kasım açıklaması

Esmeray’dan 10 Kasım açıklaması

Kültür Memur-Sen Antalya İl Temsilcisi Esat Esmeray, 10 Kasım Atatürk'ün ölüm yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında "Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türkiye'nin değil, dünya tarihinde de iz bırakan büyük liderlerden biridir" dedi.

Esmeray, "Bugün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete uğurladığımız 10 Kasım. Ulu Önderimizi, Cumhuriyetimizin kurucusunu, büyük önderimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk, sadece Türkiye'nin değil, dünya tarihinde de iz bırakan büyük liderlerden biridir. O, milletine bıraktığı mirasıyla, çağdaşlaşma hedefiyle, bilime ve eğitime verdiği önemle hala gönüllerimizde yaşıyor. Bugün, Atatürk'ün ilkelerine, devrimlerine ve Cumhuriyet'e olan bağlılığımızı bir kez daha yineleyerek, onun çizdiği yolda ilerlemeye kararlılığımızı ifade ediyoruz. Bu özel günde, onun gösterdiği aydınlık yolda, daha güçlü, daha birlikte ve daha çağdaş bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Esmeray ayrıca, "Atatürk'ün ölümsüz sözlerini hatırlayarak, onun gösterdiği hedeflere ulaşmak için birbirimize destek olmalı, birlik ve beraberlik içinde olmalıyız. Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk'ün izinde, daha aydınlık yarınlara yürümeye devam edecektir. Ruhu şad olsun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, onun emanet ettiği Cumhuriyet'i sonsuza kadar yaşatma kararlılığını yineliyorum3 şeklinde konuştu.