• SUR YAPIIIIIII
EKONOMİ Haber Girişi : 27 Eylül 2020 11:38

Esnaf çıkış arıyor

Esnaf çıkış arıyor
Antalya’da onlarca esnaf koronavirüsün neden olduğu ekonomik olumsuzluğun önüne geçmek için çözüm arıyor

Antalya’da koronavirüs süresince kapalı kalan ve normalleşmeyle birlikte dükkanlarını açan onlarca esnaf iş hacmini arttırmak için sosyal medya siteleri üzerinden reklam vererek müşteri çekme yarışına girdi.

 

Antalya’da onlarca esnaf koronavirüsün neden olduğu ekonomik olumsuzluğun önüne geçmek için çözüm arıyor. Geçmişte birçok krizle karşı karşıya kaldıklarını belirten onlarca esnaf, koronavirüs salgınının neden olduğu ekonomik tahribatın hiçbir krize benzemediğini aktardı. Bir taraftan hükümetin kendilerine vereceği desteklemeleri bekleyen esnaflar diğer taraftan da art arda kampanyalar gerçekleştiriyor; ancak tüm çabalarına rağmen bir türlü salgın öncesi dönemdeki iş hacmine ulaşamıyor. Salgın nedeniyle zorlu günler geçiren ve ayakta kalma savaşı veren onlarca esnaf sosyal medya platformları üzerinden verdikleri reklamlarla işlerini arttırmak için mücadele veriyor.

 Sosyal medya platformları üzerinden tüketiciye ulaşılıyor

Salgınla birlikte vatandaşların alışveriş alışkanlıkları da değişim gösterdi. Salgın nedeniyle kalabalık yerlere girmek istemeyen onlarca vatandaş gıdadan giyime, elektronikten-ilaç sektörüne kadar birçok sektörde alışverişlerini internet üzerinden gerçekleştirmeye başladı. Online alışveriş siteleri üzerinden yapılan alışverişlerin artması üzerine küçük ve orta ölçekli esnafların da dikkatini çekti. Başta Facebook olmak üzere Twitter ve Instagram gibi sosyal medya siteleri üzerinden harekete geçen onlarca esnaf, söz konusu mecralar üzerinden verdikleri reklamlarla işlerini arttırmayı umut ediyorlar.


Esnaflar genellikle haftada 3 kez sosyal medya platformları üzerinden reklam vermeyi tercih ediyorlar. Reklam vermeden önce işlerinin çok kötü olduğunu belirten esnaflar, reklam sonrasındaysa işlerinde bir artış yaşandığını belirtiyorlar. Aman aman bir iş artışı yaşamadıklarının altını çizen esnaflar, sosyal medya platformları üzerinden verdikleri reklamlarla işlerinin bir nebze arttığına, bu gibi yöntemlerle para kazanmasalar dahi en azından kira, eleman ödemeleri, elektrik-su faturaları gibi giderlerinin bir kısmını karşılayacak kazanç elde ettiklerine dikkat çekiyorlar.

 Dolandırılmayın! 

İnternet üzerinden yapılan alışverişlerde evinizden çıkmadan istediğiniz ürünü adresinize getirtebiliyorsunuz. Ancak internet üzerinden gerçekleştirilen alışverişlerde kötü sürprizlerle karşılaşanlarını sayısı azımsanamayacak oranlara ulaştı. Bu noktada güvenli alışveriş hususu büyük önem kazanıyor. İnternet alışverişinde güvenilir sitelerin tercih edilmesi önemli. Bilinmeyen sitelerden ya da verilen reklamlar üzerinden yapılan internet alışverişlerinde paranızın karşılığını alamama ihtimaliniz oldukça yüksek. Sosyal medya platformları üzerinden verilen alışveriş reklamlarını tercih ederken dikkatli olunmalı. Öncelikle İnternet üzerinden alışveriş yaptığınız sitenin SSL sertifikasını kontrol edin. Adres çubuğunda yer kilit simgesine tıkladığınız da sitenin SSL sertifikasını kontrol edebilirsiniz. Bu işlemin ardından sitenin iletişim bilgilerini kontrol edin ve internet üzerindeki diğer sitelerden siteyle ilgili yorumları okuyun. Aşırı ucuz fiyatlara kanmayın ve mutlaka ürünle ilgili fiyat araştırması yapın. Kartınızla yapacağınız alışverişlerde 3D Secure ( Güvenli Ödeme) şifrelemesi olan siteleri kullanın ve sadece kapıda ödeme seçeneği olan şirketlerden uzak durun.  Ayrıca, kullanıcı ve kart bilgilerinizin kötü amaçlı kişilerin eline geçmemesi noktasında internet kafe gibi ortak bağlantı alanlarında alışveriş yapmaktan kaçının. Reklamlar küçük ve orta ölçekli esnaf işletmelerine ait reklamlarsa mutlaka ilanı veren esnafla iletişime geçin ve bağlı bulunduğu odadan bilgi alın.
Veli AKOĞLU

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.