• SUR YAPIIIIIII
GÜNDEM Haber Girişi : 20 Ekim 2021 11:13

EXPO Alanı Film Platosu Oluyor

EXPO Alanı Film Platosu Oluyor
1 Milyar 720 milyon liraya mal olan ancak Rusya krizi ile istenilen verim elde edilemeyen EXPO alanı film platosu olma yolunda ilerliyor. Yabancı yatırımcılar projelerini bakanlığa sundu.

1 Milyar 720 milyon liraya mal olan ancak Rusya krizi ile istenilen verim elde edilemeyen EXPO alanı film platosu olma yolunda ilerliyor. Yabancı yatırımcılar projelerini bakanlığa sundu.

RUSYA KRİZİ EXPO’YU VURDU

Daha proje aşamasında iken tartışılmaya başlanılan EXPO alanı dev kulenin maliyeti ile de ülke gündeminde uzunca süre kendisine yer bulmuştu. Rusya ile yaşanan kriz sonrasında ise gelen turist sayısı düşünce turistleri alana getirme hayalleri de suya düşmüş oldu. Durum böyle olunca iç pazara yönelinirken “kapandı” algısı ile Antalya’daki vatandaşlar da EXPO’nun yolunu unuttu.

KUMARHANE ÖNERİSİ GELMİŞTİ

Zaman zaman yapılan büyük konserler ve fuarlar ile canlı tutulmaya çalışılan alandaki ağaçlar kurumaya yüz tutarken büyük rakamlar harcanarak yeşillendirilen alanlar tamamen kurumuş durumda. Özelleştirme kapsamına alınan EXPO alanı ile ilgili Antalya kamuoyuda ‘Üniversite yapılsın ya da Müze bu alana taşınsın’ gibi öneriler ortaya atılmıştı. Ülkemizde kumarhane yasak olmasına karşın ATSO Başkanı Davut Çetin EXPO alanının kumarhane olarak değerlendirilmesi durumunda şehre daha fazla turist çekilebileceği önerisini ortaya atmıştı.

FİLM PLATOSU YAPILABİLİR

Bir dönem ünlü televizyon programı Surviver’in çekim alanı olarak kullanılmak üzere Acun Ilıcalı’nın talip olduğu dahi dillendirilirken günümüzde EXPO alanının film platosu olması için yabancı yatırımcılar girişimlerde bulundu. Yabancı bir firmanın Antalya’ya gelerek EXPO alanını incelediği ifade edilirken söz konusu firmanın sonrasında 3-4 kere daha gelerek alanda incelemelerde bulunduğu kaydedildi.

Firmanın EXPO alanı ile ilgili olarak bir proje hazırladığı, bu projeyi de Kültür ve Turizm Bakanlığı’na sunduğu ifade edildi. Konu ile ilgili olarak Bakan Mehmet Nuri Ersoy da geçtiğimiz günlerde “EXPO 2016'yla ilgili birkaç yapımcıyla görüştük. Film platosu olarak EXPO çok iyi. Avrupa için Türkiye'de film çekmek daha maliyetli ve coğrafi özelliklerden dolayı birçok film de çekilebilmektedir. Antalya buna müsait” şeklinde açıklama yapmıştı.


Yalçın KÜÇÜK


Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.