• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 10 Nisan 2021 20:08

Feridun BAHŞİ'den KOD 29 sorusu

Feridun BAHŞİ'den KOD 29 sorusu
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Pandemi döneminde Kod 29 ile işten atılan işçiler için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun BAHŞİ, Pandemi döneminde Kod 29 ile işten atılan işçiler için TBMM Başkanlığına soru önergesi verdi.

Bazı İşverenler İş Kanununu İstismar Ediyor

İşten çıkarma yasağının yürürlüğe girdiği Nisan 2020 den itibaren bazı işverenlerin hiçbir ispata gerek duymadan Kod 29 (Ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller) ile birçok işçinin işine son verildiğini belirten Bahşi önergesinde; İşverenlerin İş Kanunu’nun 25. Maddesini istismar ettiğini belirtti.

Milletvekili Bahşi; SGK’nin Kod 29 kodlamasıyla işverenlerin, mesai, bildirim ve kıdem tazminatlarını ödememek ve işten çıkarma yasağını delmek amacıyla bu yöntemi benimsediklerini dile getirerek Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK’ şu soruları yöneltti;

1-İşçilerin üzerine, işveren tarafından bir baskı aracı olarak kullanılan ve açıkça iftira atılan bu Kod 29 maddesiyle ilgili bir çalışmanız var mıdır?

2-Kod 29’la işten çıkarma yasağını delen işverenlere avantaj sağlayan bu maddenin pandemi döneminde yürürlükten geçici olarak kaldırılması için bir çalışmanız var mıdır?

3-Bu maddeye göre işten çıkarılan işçinin en kısa sürede işe dönmesi için bir değişikliğe gidilmesi gerektiğini düşünüyor musunuz?

4-Kod 29’u istismar eden işveren ile ilgili cezai yaptırım getirmek için bir çalışmanız var mıdır?

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.