• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 12 Temmuz 2024 10:57

'Fethullah zihniyeti!'

'Fethullah zihniyeti!'

Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun işçiye baskı yaptığını söylerken "Sosyal demokrasiden uzak, zulumcü, baskıcı bir rejimi hatta Fethullah zihniyetindeki bir rejimi Kemer'de görüyoruz" ifadelerini kullandı.
Kemer Belediyesi'nin aylşardır maaş ödeyemediği iddiaları eski Başkan Mustafa Gül'ün de gündemindeydi. Seçimden önce belediyenin ekonomik durmunun iyi olduğunu seçimden sonra da durumun kötü olduğunu belirterek Kemer Belediye Başkanı Necati Toplaoğlu'nun personel çıkratmaya başladığını kaydetti.
'NECATİ PARALARA NE OLDU?'
"Necati paralara ne oldu?" diye soran Mustafa Gül, "Kemer'de sosyal demokrat bir partiden Cumhuriyet Halk Partisi'nden belediye başkanlığı yapan insanların sosyal demokrasiden uzak, zulumcü, baskıcı bir rejimi hatta Fethullah zihniyetindeki bir rejimi Kemer'de görüyoruz" dedi.
ZORLA EMEKLİ YAPILMAK İSTENİYORLAR
2019 seçimlerini hatırlatan ve Başkan Necati Toplaoğlu'nun televinyonlarda bir açıklamasında birinde işçi fazla. diğerinde çıkarılmayacağı ve diğerinde de personel alacaklarına dair söylemlerine dikkat çeken Mustafa Gül, belediye personelinin zorla emekli yapılmak istendiğini ileri sürdü.
10'AR BİN LİRA ÖDENİYOR
Belediye personel maaşlarının tamamının değil 10'ar bin lirasının ödenebildiği bir duruma gelindiğini aktaran Mustafa Gül, "Emlak vergisi topalndığı dönemler belediye kasalarının dolduğu zamanlardır. Ama buna rağmen personel maaşları ödenmiyor" dedi.
TAZMİNAT İÇİN CEZA KESİYORLAR
Otel ve işletmelere cezalar kesildiğinin de altını çizen Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül, "Personel sayısını azaltmak için emekliliğe zorluyorlar. Ancak tazminat ödeyecekleri paraları da yok. O nedenle çeşitli nedenlerle cezalar kesiyorlar ki kasaya para girsin ve personel emekli edilsin" açıklamasında bulundu.
2HANİ BELEDİYENİN PARASI VARDI?'
Daha yakın zamana kadar Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu'nun "Belediyenin parası var, pulu var" dedğini belirten eski Başkan Mustafa Gül, "Bugün ise gelinen noktada belediyenin borç batağında olduğunu söylüyorlar. Çözüm olarak da personeli işten çıkartmakta buluyorlar. Belediye bugün ne yazık ki maaş ödeyemez bir duruma gelmiştir" şeklinde konuştu.
PARALAR NEREYE GİTTİ?
"Kemer Belediyesi maaşları ödeyemiyor, personel mağdur ediliyor ama kimseden ses çıkmıyor" diyen Kemer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Gül, "Personel çağırılarak emekli olmaya zorlanıyor. Ben de soruyorum. Necati, oğlun bu kadar varlık içinde iken bu belediye neden parasız hale geldi? Hani bütçen ile gurur duyuyordun? Emlak ergileri toplandı ama yine personel maaş alamadı. Necati, nereye gitti bu paralar? "diye sordu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK