• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 07 Ağustos 2024 14:42

Fikir babası olduğu tesisi 5 yıldızlı yapacak

Fikir babası olduğu tesisi 5 yıldızlı yapacak

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, fikir babası olduğu ve yıllar önce hayata geçirilen Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konukevi’ni 5 yıldızlı otel konforunda hizmet vermesi için talimat verdi.  

Başkan Mesut Kocagöz’ün yapımında fikir babası olduğu ve Türkiye’ye örnek olan Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konuk Evi, Antalya’ya tedavi olmaya gelen hasta ve refakatçilerine 5 yıldızlı otel konforunda konaklama imkânı sunuyor. Bu dönemde yapılan çalışmalarla sosyal tesisin hizmet kalitesi artırıldı.  Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, ilçesi için vaat ettiği 107 projeyi hayata geçirmeye başlarken, Başkan Yardımcısı olduğu dönemde imza attığı eserlerle de, günümüzde vatandaşların dertlerine çare olmaya devam ediyor. Bu eserlerden biri de Türkiye’ye örnek olan Hasta Yakınları Konuk Evi. Çeşitli illerden, Antalya’daki devlet hastanelerine tedavi olmaya gelen hastalar ile yakınları kalacak yer sorunu yaşıyordu.  

KOCAGÖZ’ÜN ÖNERİSİYLE 2009’DA YAPILDI

 Şehir dışından gelen ve tedavileri uzun süreli olan hastalara eşlik eden yakınları, maddi imkânsızlıktan dolayı hastane koridorlarında ya da hastane bahçesinde gecelemek zorunda kalıyordu. Mesut Kocagöz, Başkan Yardımcısı olduğu dönemde vicdanları sızlatan bu durumun ortadan kaldırılmasına katkı sağlamak amacıyla ilçeye hasta yakınları konuk evi yapılmasını önerdi. Kepez Belediyesi, Kocagöz’ün önerdiği bu projeyi, 2009 tarihinde Kültür Mahallesi’nde kiralanan bir binada hayata geçirdi. Bu mahalle, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yakın olmasından dolayı tercih edildi. O dönem alanında ilk olan bu sosyal belediyecilik çalışması Türkiye’ye de örnek oldu.  

KONUK EVİNE KALICI BİNA 

Daha sonra oy beklentisi olmayan, vatandaşların duasını almaya yönelik bir hizmet olan Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konuk Evi için kalıcı bir bina inşa edildi. Ahatlı Mahallesi Adnan Selekler Caddesi’nde belediyenin sosyal tesis alanına yapılan 80 yatak kapasiteli yeni bina, 2019’da hizmete girdi. Otel konforundaki 4100 m2 inşaat alanına sahip hizmet binasında, 30 oda, oturma mobilyaları ile çocuk oyun grubunun bulunduğu bahçe, kütüphanenin yer aldığı dinlenme alanı ile restoran yer alıyor. Vakıf Zeytinliği’ne komşu olan tesiste, kent merkezi dışından gelenler 15 gün süreyle konaklayabiliyor. Kahvaltı ve akşam yemeğinin verildiği tesis, açıldığı günden bugüne binlerce hasta ve yakınına otel konforu rahatlığında konaklama imkânı sunuyor. 

KOCAGÖZ’LE HİZMET KALİTESİ ARTIRILDI

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, Antalya’ya kazandırılmasında emeği olduğu Hasta Yakınları Konuk Evi ile yakından ilgileniyor. Başkan Mesut Kocagöz, hizmet binasının konaklama konforunu artırmaya yönelik çalışmalara imza attı. Yeni bir yöneticinin atandığı Hasta Yakınları Konuk Evi’nde, daha önce saat 17.00’de sona eren kayıt alma süresi 24 saate çıkarıldı. Haftada bir gerçekleştirilen oda temizliği ise şimdi her gün yapılıyor. Nevresim değişimi ise 3 günde bir gerçekleştiriliyor. Tesisin bahçesinin peyzajı da yenilendi. Tesisteki kitaplığın kitap sayısı da artırılacak. Misafirlere kahvaltı ve akşam yemeği de ücretsiz olarak veriliyor. Konaklama memnuniyetinin arttığı yeni dönemde, konuk evinde şu ana kadar 340 kişi misafir edildi. 

KOCAGÖZ’ÜN PROJESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, başkan yardımcısı olduğu dönemde önerisi ile Kepez’e Hasta Yakınları Konuk Evi’nin kazandırıldığını hatırlattı. Konuk Evi, insanı merkeze alan bir iyilik projesi dikkat çekmeye devam ediyor. Türkiye’nin çeşitli illerinden Antalya’ya şifa aramaya gelen hasta ve yakınlarının maddi yetersizlikten hasta koridorlarında ya da hastanenin bahçesinde uyumaları son buldu. Hasta Konuk Evi ile birlikte şehre tedavi olmaya gelen binlerce hasta ve yakınına, otel konforunda konaklama imkânı sunuluyor.  Oy kaygısının bir tarafa bırakılarak, insanların zor durumlarda kalmalarının önüne geçilen proje, Türkiye’ye örnek oldu. Ve Türkiye genelinde bir çok belediye Hasta Konuk Evi açmaya başladı. 

KEPEZ’E YENİ SOSYAL PROJELER GELİYOR 

Kepez Belediyesi Hasta Yakınları Konuk Evi’nin, 2009 tarihinde Kültür Mahallesi’nde kiralanan bir binada hizmet vermeye başlarken, tesis için Ahaltlı Mahallesi’ndeki 80 yatak kapasiteli yeni bir bina inşaa edildi. Hasta Yakınları Konuk Evi projesi ve diğer sosyal hizmet tesislerinin hizmet kalitesini daha da yukarıya çıkmaya başladı.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK