• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 29 Temmuz 2024 12:53

Gece yarısı gürültü tepkisi

Gece yarısı gürültü tepkisi

Antalya Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Menderes Türel döneminde kent estetiğini artırmak amacıyla Şarampol Caddesi'nde yapılan düzenlemeler kapsamında, binaların aynı renge boyanmasının yanı sıra klima kirliliğinin önüne geçmek ve görsel estetiği korumak adına kent mobilyaları yerleştirilmişti. Ancak son zamanlarda, bu mobilyaların kaldırılması işlemi cadde sakinlerinin tepkisini çekiyor.

Gece geç saatlerde yapılan çalışmalar, özellikle Şarampol Caddesi üzerinde oturan vatandaşlar tarafından yoğun eleştirilere maruz kaldı. Vatandaşlar, çalışmaların akşam 5-6 gibi başlayıp saat 22.00 sularında bitirilmesi gerektiğini belirtirken, gece 3-4'lere kadar süren çalışmaların rahatsız edici olduğunu ifade etti.

Bir cadde sakini, "Gece yarısı başlayan çalışmalar sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Bu durum hem uykumuzu bölüyor hem de çocuklarımızı rahatsız ediyor. Çalışmaların daha makul saatlerde yapılmasını talep ediyoruz" dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise konuyla ilgili olarak çalışmaların yoğun trafiği ve gündüz saatlerinde yaşanacak olası sıkıntıları en aza indirmek amacıyla gece saatlerinde gerçekleştirildiğini belirtti. Ancak, vatandaşların bu şikayetleri dikkate alınarak çalışma saatlerinin yeniden düzenlenebileceği mesajı verildi.

 ‘EL İNSAF DİYORUZ’

Şarampol Caddesi sakinleri, seslerini duyurmak ve yetkililerden daha duyarlı bir yaklaşım beklediklerini ifade ederken, bu konudaki tartışmaların devam edeceği görülüyor. Şarampol Caddesi sakinlerinden Ramazan Kurt, “Gündüz sıcak olduğu için akşam serinliğinde çalışma yapılmak istenmesini anlıyoruz ama gece 3-4’lere kadar da çalışılmaz. İnsanlar çalışıyor. Sabah işe gidecekler. Ama çalışma yüzünden uyuyamıyoruz. Hastası olan var, küçük bebeği olan var. Yetkililer biraz kendilerini vatandaşların yerine koysun” şeklinde konuştu.

PLASIZ, PROGRAMSIZ ÇALIŞIYORLAR

Yılmaz İleri isimli vatandaş da tepkisini ortaya koyarken “Gündüzler torbaya mı girdi de gece yarısı iş yapıyorlar? Asfalt işçisi gündüz o sıcakta çalışıyor bişey olmuyor da Şarampol Caddesi’ne gelince mi hava sıcak oluyor? Bir iş yapılacaksa düzgünce planlanmalı ve programlanmalı. Plansız, programsız, vatandaşı düşünmeden işe kalkışmak kimin işi ise oturduğu makamın hakkını vermeli” açıklamasında bulundu.

PENCEREMİZİN ÖNÜNDE ÇALIŞIYORLAR

Ayşe Gül Gündüz isimli vatandaş ise “Gündüzleri çalışıyoruz. Akşam evde rahat etmek, dinlenmek istiyoruz. Ama akşam büyük bir gürültü ile karşı karşıyayız. Gecenin bir yarısı penceremizin önünde demir kesiyorlar. Dünyanın neresinde böyle bir iş var anlamıyorum. Kim yapıyorsa bu işi gecenin bir yarısı çalışmadan vazgeçmeli ve akşamları evde vatandaşları rahat bırakmalı. Kaç gündür uykusuz uykusuz işe gitmek zorunda kalıyoruz. İşteki performansımız da düşüyor. Böyle iş olmaz” ifadelerini kullandı.

Haber: Yalçın KÜÇÜK