• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 22 Kasım 2023 11:27

Geçinebilecek bir rakam

Geçinebilecek bir rakam

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 7-8 ya da 9 Aralık'ta toplanması bekleniyor. Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, "Kira bedelleri belli, raflardaki fiyatlar belli. Asgari ücret geçinebilecek bir rakam olmalı" ifadelerini kullandı.

7-8-9 ARALIK'TA TOPLANIYOR

İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden olmak üzere toplam 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2023 yılı asgari ücretini belirlemek üzere 7-8 ya da 9 Aralık tarihlerinde toplanması bekleniyor.İşçi kesimini temsilen masaya Türk-iş oturacak. Türk-İş Antalya İl Temsilcisi Cemil Ünal, "Enflasyon oranları ortada. Açlık ve yoksulluk rakamları da ortada. İşçi kardeşlerimizi sevindirecek bir rakam almak için masaya oturacağız" ifadelerini kullandı.

OLUMLU SONUÇ ALINABİLİR

Temmuz 2023 verilerine göre açlık sınırının 11 bin 525 lira iken yoksulluk sınırının 39 bin 886 lira olduğunu aktaran Cemil Ünal, "Enflasyon aldı başını gitti. Kasım ya da Aralık ayında enflasyonun düşük çıkma ihtimali tek başına geçerli değil. Farklı noktalarda dikkate alınıyor. Aralık ayındaki Asgari Ücret Komisyonu'ndan olumlu bur sonuç alacağımıza inanıyorum. Çalışanları enflasyona ezdirmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

Haber: Yalçın KÜÇÜK