GERÇEK ÖLÜMSÜZLÜĞÜN SIRRI

  • SUR YAPIIIIIII

Hz. Adem özelinde bütün insanlığın içinde bulunduğu ruh halini anlatan Allahu Teala bizlerin hayata bakış açımızı ve hayatı doğru anlama gayretlerimizi oluşturmak için Araf suresinde ki ayetlerdeki gibi uyarıda bulunmuştur.

(Derken şeytan, kapalı olan avret yerlerini birbirine göstermek için onlara fısıldayıp kafalarını karıştırdı ve "Rabbiniz size bu ağacı sırf melek olursunuz veya ebedî yaşayanlardan olursunuz diye yasakladı" dedi.

Onlara, "Ben gerçekten sizin iyiliğinizi isteyenlerdenim" diye de yemin etti.) Araf suresi 20-21. Ayetler.

Böylelikle insanın yaşadığı anı güzel değerlendirmesi ve en güzel şekilde yaşamasıyerine, uzun vadeli düşünerek hayatını zora soktuğunu görmekteyiz.

Bu bakış açısı Hz.Adem’e mahsus bir bakış açısı olarak kalmamış şeytan bu bakış açısına süsleyerek ve değiştirerek tüm insanlığı etkilemeye devam etmektedir. Kimisine ölümsüzlük vadinin bedenselliğini telkin ederken kimisinedüşüncelerini ölümsüzleştirmesini telkin etmektedir. Kimisine de kendisinden sonraki soyunun devamı ile ilgili ölümsüzlük vadi yaparken, yine kimisine de mal mülk bırakarak kendinin hatırlanmasını telkinde bulunarak açgözlülükle mal biriktirmeyiözendirmektedir.

Kısacası Hz.Adem’le başlayan şeytanın vesvesesine kulak verme serüvenimiz hala devam etmektedir.Günümüzde İnsanları idare etme arzusuyla ortaya çıkan bu serüven, dünyayı ve dünyadaki bütün canlıları idare etme hırsına dönüşmekteve bu yönde elde ettikleri küçük başarıların ellerinden gitmemesi için insanlığı yok etme sınırına kadar taşıyan şeytani akıllar ortaya çıkmaktadır.Bu uzun vadeli emeller bazen de ölümcül hastalığından şu an kurtulamayacağını düşünüp tedavisi bulunduğunda uyandırılmak için kendini donduran ve ölümsüzlüğü düşünceyle ve zihnindekilerle sınırlı gören kişilerin düşünce ve emellerini birrobotta kimliklendirerek ölümsüzleştirmeyeçalışanları görmekteyiz.

Yine ölümsüzlüğü, evlatlarının çokluğuyla arayanlarla birliktebırakacağı malların çokluğuyla hatırlanmayı düşünerek arayanların da mevcut olduğunu görmekteyiz.Acaba bugün bizlere şeytan ve dostları hangi telkinlerle hayatı doğru yaşamaktan uzaklaştırmaktadır muhasebe edebiliyor muyuz?Eğer bütün bu hayatlar ve yaşayış anlayışlarımızAllahuteâlâ'nın rızası dışında şeytanın vesvesesi ile ortaya çıkıyorsa kendimiz veinsanlık için hiçbir değer taşımamaktadır.

Oysa Allahu Teala ayet-i kerimeler de vermiş olduğumisalle bizlerin hırsa kapılmamanız gerektiğini ve şeytanın vesvesesine kulak asmamamız gerektiğini anlattığı gibiPeygamber efendimiz, insanın ölümünden sonra doğru hatırlanmanın nasıl olması gerektiğinibizlereöğretmiştir. Hayatı doğru anlamak, hayatımıza doğru yön vermek için hem yukarıdaki ayet-i kerimelerden hem de Allah Resulü’nün bize öğrettiklerinden ders çıkarmamız gerekmektedir.

Hırsa kapılmadan,kendine, diğer insanlara ve tüm yaratılanlara zarar vermeden ölümsüzlüğü yakalamanın yolunu Allah Resulü bize şöyle aktarmıştır.“İnsanoğlu öldüğü zaman bütün amellerinin sevabı da sona erer. Şu üç şey bundan müstesnadır: Sadakayı cariye, istifade edilen ilim, kendisine dua eden hayırlı evlat.”

 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.