• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 25 Eylül 2023 10:25

Giyimde tercih pazarlar oldu

Giyimde tercih pazarlar oldu

Antalya’da yaşanan ekonomik zorluklar, giysi alışverişini lüks hale getirirken, vatandaşlar uygun fiyatlar arayışında pazarları tercih ediyorlar. Sabahın erken saatlerinden itibaren pazarlara akın eden vatandaşlar, bu alışverişlerini değerlendirirken görüşlerini paylaşıyorlar.

Birçok Antalyalı, artan mağaza fiyatlarına karşı pazarlarda alışveriş yapmayı tercih ediyor. Özellikle giysi, gıda ve temel ihtiyaçların karşılandığı pazarlar, vatandaşların bütçesine dost seçenekler sunuyor.

Antalya’da ekonomik krizin etkisi, vatandaşları daha dikkatli harcamalar yapmaya itiyor. Giysi mağazalarındaki yüksek fiyatlar nedeniyle birçok kişi, pazarlardaki uygun seçeneklere yöneliyor. Pazarlarda giysi satan tezgahlar, sabahın erken saatlerinden itibaren büyük ilgi görüyor.

 

 

VATANDAŞ ÇAREYİ PAZARDA BULDU

Mağazalardaki fiyatların yanına bile yaklaşılamadığını söyleyen Emine Üstün “Pazarda giysi alışverişi yapmak artık bir alışkanlık haline geldi. Burada uygun fiyatlarla kaliteli giysiler bulabiliyoruz” derken Gülsüm Ulutaş,  “Ekonomik krizle birlikte mağaza fiyatları hayli yükseldi. Pazarlardaki fiyatlar daha uygun ve burada alışveriş yapmak bize tasarruf sağlıyor” dedi. Fadime Yiğit isimli vatandaş, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu durum ve asgari ücret ortada. Mağazalardan alışveriş yapamıyoruz bizler de pazarlara geliyoruz. Burada fiyatlar daha uygun” ifadesini kullandı.

 

 

 

Kudret Tuncer isimli pazarcı esnafı ise; “Vatandaşın alım gücü düştü. Nerede ucuz ise oraya gidiyor. Markaya bakan yok. Vatandaş geçim derdine düştüğü için sabah erken saatlerden itibaren pazarlara geliyor ve güzel olanı, kendine yakışanı seçmeye çalışıyor” dedi.

Antalya’da ekonomik kriz ve yüksek giysi fiyatları, vatandaşları pazarları tercih etmeye yöneltiyor. Pazarlar, uygun fiyatlarla kaliteli giysi seçenekleri sunarak vatandaşların bütçelerine katkı sağlıyor. Giysi alışverişinde pazarların önemi, vatandaşlar arasında giderek daha fazla anlaşılıyor.

Haber: Yalçın KÜÇÜK