• SUR YAPIIIIIII
SİYASET Haber Girişi : 17 Aralık 2021 16:33

Göçmenler “İnsandır”

Göçmenler “İnsandır”
Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Göç ve Uyum Komisyonu Başkanı Atay Uslu 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Antalya Ak Parti Milletvekili ve TBMM Göç ve Uyum Komisyonu Başkanı Atay Uslu 18 Aralık Dünya Göçmenler Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Milletvekili Atay Uslu mesajında şunları ifade etti:

“Dünya genelinde 300 milyona yakın göçmen yaşamaktadır. Bu kapsamda 67 milyon insan ise zorla yerinden edilmiş ve başka coğrafyalara sığınmak zorunda kalmıştır.

Bugün birçok Avrupa ülkesi hukuki sorumluluklarını ve insani görevlerini  yok sayarak,  sığınmacılara ve göçmenlere karşı insan haklarına aykırı bir tutum benimsemiş hatta suç teşkil eden göçmen düşmanı politikaları maalesef  uygulamaya başlamıştır.

AVRUPA İNSANLIK SINAVINDA SINIFTA KALDI

Son 2 ayda, soğuk hava ve yetersiz beslenme nedeniyle Belarus-Polonya sınırı göçmenler sıkışmış durumda ve hiçbir Avrupa Ülkesi veya uluslararası kuruluş  adım atmamaktadır.  Çocuklar, kadınlar Avrupanın ortasında gözler önünde soğuktan ve açlıktan ölmektedir

Yunanistan ve Avrupa’nın sınır güvenliği teşkilatı Frontex Ege'deki düzensiz göçmenleri kadın ve çocuklar dahil acımasız şekilde geri itmeye, botlarını batırmaya ve ölüme terk etmeye devam ediyor.

TÜRKİYE HER ZAMAN MAZLUMLARIN YANINDA

Göçmenler düzenli de olsa düzensiz de olsa insandır. Kendi ülkelerinde ya ekonomik sorunlarla ya açlıkla ya da çatışma ile karşı karşıyalar.  İster sığınmacı olsun ister düzensiz göçmen yaşamak için göç etme zorunda kalan bu insanlara insani muamele yapılmaması insanlığa yakışmaz. Göçmenleri engelleme çabaları ve masrafları,  Kaynak ülkelerdeki sorunların sona  ermesi için harcanmalı.  Göçmenleri dışlamak için kurgulanan gayri-insani  politikalar durdurulmalı,  uyum politikalarına daha çok emek harcanmalıdır.   Uluslararası inisiyatifler Akdeniz'de ölen göçmenlerin istatistiklerini tutmak yerine göçmenlerin ölmemesi için çaba harcamalıdır.

Bugün Türkiye'de farklı statülerde  5 milyona yakın fazla göçmen yaşamaktadır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, medeniyet kodlarından kaynaklanan misafirperverlik, dayanışma ve hoşgörü zenginliğiyle dünyanın neresinde olursa olsun yardım bekleyen mazlumlara, masumlara  karşı hiçbir zaman sessiz kalmamıştır, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın ortaya koyduğu  politikalarla Milletimiz ve Devletimiz tarihi, hukuki, insani ve vicdani görevini yapmaktadır. Çünkü biz mazlumların ümidiyiz, çünkü biz Büyük Türkiyeyiz. 

18 Aralık Göçmenler Günü.  Maalesef göçmenlerin, sığınmacıların belki de %99’un bugünden haberleri yok. Hayatta kalma mücadelesi veren Göçmenler fark etmese de, 18 aralık Dünya Göçmenler Gününün Dünyanın göçmenleri farketmesine,   Dünyaya sığdıralamayan sığınmacıların da  her insan gibi yaşam ve  yurt hakkının olduğunun kabul edilmesine  küçük bir kıvılcım olur mu bilemiyorum!

Bu vesile ile Ülkemizde ve dünyanın her yerinde yuvalarından kopup çeşitli sebepler ile başka coğrafyalara  göç etmek zorunda kalmış göçmenler için  18 Aralık Dünya Göçmenler Günü’nün en tüm Dünyada farkındalık oluşturmaya vesile olmasını diliyorum. ” 

Yorum Yaz
  • UYARI: Konuyla ilgisi bulunmayan, hakaret içeren cümleler veya imalar, inançlara saldırı, şiddete teşvik yorumları onaylanmamaktadır.