• imsa
ÖZEL HABERLER Haber Girişi : 19 Ağustos 2024 12:30

GÖTÜRÜYORLAR!..

GÖTÜRÜYORLAR!..

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı otobüslerin egzozlarında bulunan partikül maddelerinin otobüslerden sökülerek çalındığı ve çıkan maddenin kilosunun 4 bin liradan satıldığı ileri sürüldü. Konu ile ilgili Ulaşım Daire Başkanı, ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Başkan Muhittin Böcek’in bilgilendirildiği kaydedildi.

GECE GEÇ SAATLERDE SÖKÜYORLAR

Antalya Büyükşehir Belediye’ne bağlı özel halk otobüsleri ile ilgili şok edici iddialar ortaya atılıyor. İddiaya göre belediyeye ait otobüslerdeki partikül maddeler kademe olarak belirtilen alanda gece yarısı sökülüyor. Parçanın yenisinin 65 bin lira + KDV olduğu belirtilirken sökülen parçanın kilosunun 4 bin liradan satıldığı ve bir araçtan 4- 5 kilogram civarında partikül maddesi çıktığı belirtiliyor. İddia edilen hırsızlık olayının belediyeye ait personel tarafından değil kiraya verilen araçların tamir ve bakımını üstlenin firma personeli tarafından gece saatlerinde yapıldığı ileri sürülüyor.

YETKİLİLER BİLGİLENDİRİLMİŞ

Partikül maddeleri sökülen araçlar doğa dostu olmaktan çıkarken araç muayene zamanında egzoz muayenesini özel firmalara yaptırdıkları ve bu sayede muayeneden geçtiği ileri sürülüyor. Hırsızlık olayı ile ilgili olarak başta Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek olmak üzere ulaşımdan sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Serkan Temuçin ve Ulaşım Daire Başkanı Nurettin Şengün’ ün bilgilendirildiği ifade edildi. Söz konusu olay ile ilgili olarak inceleme başlatıldığı ve bazı araçlardan partikül maddesinin söküldüğünün tespit edildiği öğrenildi.

SÖKÜLENLER TAKTIRILMIŞ!

Yetkililerin başlatılan inceleme sonrasında partikül maddesi sökülen araçlara maddenin yeniden takılmasını sağladıkları dile getiriliyor. Yani belediye yetkilileri hırsızlık olayını bu hareket ile kabul etmiş olurken ilgili şirket hakkında suç duyurusunda bulunulup bulunulmadığı bilinmiyor. Suç duyurusunda bulunuldu ise neden tamir bakım işlerini üstlenen şirketin sözleşmesinin fesih edilmediği bilinmiyor. Suç duyurusunda bulunulmadı ise konu hakkında bilgi sahibi olmalarına karşın neden suç duyurusunda bulunmadıkları merak edilen bir başka konu.

 

Haber: Yalçın KÜÇÜK