Kepez Belediyesi, Kirişçiler'de 200 dönüm alan üzerine kuracağı Antalya Orman Çiftliğinin yapımını başlattı.
Kepez Belediyesi, Kirişçiler'de 200 dönüm alan üzerine kuracağı Antalya Orman Çiftliğinin yapımını başlattı. Başkan Tütüncü, Yaşayan, üreten, ürettiklerini hemşehrilerimizle paylaşan bir çiftlik kuruyoruz. Antalya Orman Çiftliği, tarımsal üretime yeni ufuklar açacak örnek bir eserimiz olacak. dedi.
Eski Dokuma Fabrikası yerleşkesini yeniden halkla açan, Kepez Ormanlarını şehirle buluşturan, ilçesinde turunçgil ve zeytin bahçeleri kuran Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, dev bir çevreci projeye daha imza atıyor.
Kepez Belediyesi, pandemi döneminde önemi bir kez daha anlaşılan tarım ve doğal yaşamla ilgili Antalyayı dev bir yatırımla buluşturuyor.
Kirişçiler bölgesinde 200 dönümlük araziye içerisinde ekim alanlarının, mandıranın, ziraat meslek lisesinin, meyve bahçelerinin, tarımsal ve hayvansal üretimin, köy sosyal yaşamının ve eğitim bahçelerinin olacağı Antalya Orman Çiftliği kuruluyor.
Antalyanın tarım ve turizm markasına ciddi bir katkı sağlayacak olan ve şehirde heyecanla karşılanan projenin yapımına başlandı. İş makineleriyle, makilerin ve kayaların bulunduğu arazide, zemin iyileştirme çalışması yapılıyor. Çalışma sırasında arazi içerisindeki ağaçların korunmasına titizlik gösteriliyor.
Antalya tarımına ufuk kazandıracak
Projenin mimarı olan Başkan Hakan Tütüncü de yaptığı açıklama da şunları kaydetti:
Bu proje biz çok heyecanlandırıyor. Son yıllarda tarımın ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. Belki bu farkındalığı zirveye çıkaran en önemli şey, pandemi günlerinin özel koşulları oldu. Tarım çok önemli. Bütün dünyada tarımın önemi gün geçtikçe artıyor. İşte biz de orman çiftliği projesiyle tarımsal üretimi, verimli topraklarının bulunduğu Antalya'da en güzel şekilde yapalım ve geleceğe taşıyalım istiyoruz. Antalya Orman Çiftliğini, bugün tarımla uğraşan çiftçilerimizin çocuklarına, daha sonraki nesillere çok daha iyi şartlarda, dünya ile yarışan standartlarda tarım yapma imkânı sunmak ve çiftçiliğe farklı bir kapı aralamak amacıyla kuruyoruz.
Kepezde doğal ürünler üretilecek
200 dönüm arazinin içerisinde çok değişik üniteler olacak. Belediye olarak çiftlikte tarımsal ve hayvansal ürünler üreteceğiz. Çiftliğimizde üretim yapmak isteyen vatandaşlarımız olursa kendilerine yardımcı olacağız. Tarımsal üretim yapan, ya da buna niyetlenen hanımefendiler, bizden üretim için yer talebi ettiklerinde kendilerine bu orman çiftliğini bir adres olarak göstereceğiz.
Çiftlikte Tarım Meslek Lisesi
Çiftliğin 20 bin m2 alanına, ziraat mektebi mantığı ile güzel bir meslek lisesi kazandıracağız. O lise de Tarım Meslek Lisesi olacak. Dolayısıyla gelecek kuşaklar tarımı profesyonel şartlarda, daha ustaca ve yeni teknolojileri kullanarak, dünya ile yarışır halde yapacaklar.
Ekimde çiftliğin toprağı tohumla buluşacak
Aynı zamanda üretime dönük olan, ürettiklerini halkla paylaşmayı hedefleyen, tarıma yeni ufuklar açmayı hedefleyen bu çiftlik, Antalya'ya gelen ziyaretçilerimiz için de son derece güzel bir gezinti mekânı olacak.
Antalya Orman Çiftliğinde çalışmalara çoktan başladık. Ekim ayında yani tohumun toprakla buluşacağı vakte yetişecek şekilde çiftlikte hazırlıklarımız devam ediyor. Antalya Orman Çiftliği, Türkiye'ye örnek bir sosyal proje olacak.
Antalyanın köy ve tarım hayatı bu çiftlikte
Antalyanın tarım ve köy hayatının çiftlikte yaşatılacağına dikkat çeken Başkan Tütüncü, sözlerini şöyle sürdürdü: 200 dönümlük araziyi, zeytin, narenciye bahçelerine, Antalya'nın hububatından, susamına, pamuğundan küçük ve büyükbaş hayvancılığına, et ve süt üretimine kadar birçok tarımsal üretimin ele alınacağı bir orman çiftliği haline getiriyoruz. Antalya'nın geleneksel köy mimarisinin yaşatılacağı çiftliğimizde, pamuk, zeytin, narenciye, turfanda, üzüm, hububat, susam üretimi yapacağız. Çiftliğimizde tropikal meyve bahçeleri, çiçek seraları, botanik park da olacak. Çiftliğimiz de kümes, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık da yapacağız. Yumurta, süt, peynir, tereyağı üreteceğiz. Çiftliğimizi, Yörük Kültür Bahçeleri, köy sosyal yaşamını resmeden köy bakkalı, köy kahvesi, köy evi, köy pazar gibi ünitelerle yaşayan bir kültür parkı haline de getireceğiz.
Bu haberle ilgili görüntülere aşağıdaki linke tıklayarak ulaşabilirsiniz.